nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Kış Aylarında Besin
Kış Aylarında Besin Nasıl Olmalı
Kış aylarında havaların soğuması ve mevsim değişikliği nedeniyle hastalıklarda da artma görülmektedir Kış aylarında vitamin ağırlıklı beslenmeli ve kış sebzelerinden tüketmek hastalıklara karşı alınabilecek önlemlerden biri olabilir
Gerek günlerin kısalması gerekse havaların soğuması ile birlikte bedensel aktiviteler azalmaktadır Lifli besinlerin tüketiminin de azalması sonucu kabızlık sorunu kendini göstermektedir bu nedenle kış mevsiminin vazgeçilmez yiyeceklerinden kurubaklagillerin, kepekli tahılların ve özellikle C vitamininden zengin sebze ve meyvelerin tüketimine yük verilmelidir Günde 10 14 bardak su içilmesi de kabızlığı önlemeye yardımcı olacaktır Kuşburnu, ıhlamur, adaçayı, zencefil, rezene, anason, kekik otu gibi bitki çaylarının da yaygın görünen kış hastalıklarına aleyhinde olumlu etkileri bulunmaktadır
Hem kış mevsiminde güneş yüzünü daha az gösterdiğinden, D vitamini gereksinmesini karşılamakta sıkıntılar yaşanmaktadır bu nedenle havanın güneşli olduğu günlerde 20 dakika kadar güneş ışığından direkt olarak yararlanmaya ve haftada 2 3 defa balık yenilmesine itina gösterilmelidir Yazın olduğu gibi kışın da kızartma ve kavurma işlemlerinden kaçınmalı; haşlama, ızgara, buğulama, buharda veya fırında pişirme yöntemleri tercih edilmelidir
Nasıl Beslenmeliyiz
Sıkça ve azar azar beslemek tekrar tartma taşımaktadır Böylelikle bir sonraki öğünde hem yavaş hem de az yemek yenilmesi söz konusu olmaktadır Kışın, vücut ısı değişikliğine düzen sağlayabilmek namına harcadığı enerjiyi düşürür Azalan maddi aktivite de hesaba alınırsa, kilo almamak için jurnal yağ ve şeker tüketimi kısıtlanmalıdır
Et, süt, yoğurt, peynir, yumurta ve yağlı tohumların içerisinde de yağ bulunmaktadır Burada uyarı edilmesi gereken nokta; kızartma ve kavurma işlemlerinden kaçınmak, ekmeğe yağ sürmemek, zeytinyağı bile olsa aşırı miktarda kullanmamaktır
alıntı *
Kış Aylarında Besin Nasıl Olmalı
Kış aylarında havaların soğuması ve mevsim değişikliği nedeniyle hastalıklarda da artma görülmektedir Kış aylarında vitamin ağırlıklı beslenmeli ve kış sebzelerinden tüketmek hastalıklara karşı alınabilecek önlemlerden biri olabilir
Gerek günlerin kısalması gerekse havaların soğuması ile birlikte bedensel aktiviteler azalmaktadır Lifli besinlerin tüketiminin de azalması sonucu kabızlık sorunu kendini göstermektedir bu nedenle kış mevsiminin vazgeçilmez yiyeceklerinden kurubaklagillerin, kepekli tahılların ve özellikle C vitamininden zengin sebze ve meyvelerin tüketimine yük verilmelidir Günde 10 14 bardak su içilmesi de kabızlığı önlemeye yardımcı olacaktır Kuşburnu, ıhlamur, adaçayı, zencefil, rezene, anason, kekik otu gibi bitki çaylarının da yaygın görünen kış hastalıklarına aleyhinde olumlu etkileri bulunmaktadır
Hem kış mevsiminde güneş yüzünü daha az gösterdiğinden, D vitamini gereksinmesini karşılamakta sıkıntılar yaşanmaktadır bu nedenle havanın güneşli olduğu günlerde 20 dakika kadar güneş ışığından direkt olarak yararlanmaya ve haftada 2 3 defa balık yenilmesine itina gösterilmelidir Yazın olduğu gibi kışın da kızartma ve kavurma işlemlerinden kaçınmalı; haşlama, ızgara, buğulama, buharda veya fırında pişirme yöntemleri tercih edilmelidir
Nasıl Beslenmeliyiz
Sıkça ve azar azar beslemek tekrar tartma taşımaktadır Böylelikle bir sonraki öğünde hem yavaş hem de az yemek yenilmesi söz konusu olmaktadır Kışın, vücut ısı değişikliğine düzen sağlayabilmek namına harcadığı enerjiyi düşürür Azalan maddi aktivite de hesaba alınırsa, kilo almamak için jurnal yağ ve şeker tüketimi kısıtlanmalıdır
Et, süt, yoğurt, peynir, yumurta ve yağlı tohumların içerisinde de yağ bulunmaktadır Burada uyarı edilmesi gereken nokta; kızartma ve kavurma işlemlerinden kaçınmak, ekmeğe yağ sürmemek, zeytinyağı bile olsa aşırı miktarda kullanmamaktır
alıntı *