Kış Aylarında Sağlıklı Kalmanızı Sağlayacak En Âlâ 9 Yiyecek
İşte bağışıklık sisteminizi güçlendirmek ve sıhhatinizi kış aylarında dorukta tutmak için tüketmeniz gereken yiyecekler;
- Kırmızı Biber Yiyin:
- Kış aylarında sağlıklı kalmak istiyorsanız kırmızı dolmalık biber tüketmelisiniz. Bunun nedeni, kırmızı dolmalık biberlerin yüksek ölçüde C Vitamini içermesidir. C vitamini bağışıklığı güçlendirmek için uygun olduğundan, bedeniniz soğuk algınlığı ve griple kolay kolay savaşabilir.
- Zerdeçal Yiyin: Zerdeçal aslında birçok sıhhat faydasıyla bilinir. Bununla birlikte, kışa mahsus yararlardan bahsettiğimiz için, zerdeçalın iltihabı azaltmaya ve enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olabileceğini aklınızda bulundurmalısınız.
- Bol Fındık Yiyin: Kaju fıstığı, fındık ve badem üzere kuru yemişler yemek, kış mevsiminde bağışıklığı artırmanıza yardımcı olabilir. Bunun nedeni bedende çok fazla ısı üretmeleridir. Hurma ve ceviz de güzel seçeneklerdir.
- Yeşil Çay İçin: Kış mevsiminde yeşil çay içmek bedeninizin hastalıklara karşı savaşma yeteneğini geliştirmenize yardımcı olabilir. Bunun temel nedeni, bu içeceğin antioksidan özelliklere sahip olması hastalıklarla savaşmaya yardımcıdır. Birebir vakitte, soğuk havalarda hissedebileceğiniz uyuşukluğu, halsizliği ve yorgunluğu yenmenize yardımcı olabilecek küçük ölçülerde kafein içerir!
- Rezene Tüketin: Rezene, C vitamini ve Potasyum, Bakır, Kalsiyum, Manganez, Çinko, Demir, Magnezyum ve Selenyum üzere çeşitli temel mineraller açısından da güçlü bir bitkidir. Bunu tüketmek, bağışıklığınızı artırmanıza ve enfeksiyon kapma mümkünlüğünü azaltmanıza yardımcı olabilir.
- Yoğurdu Yemeklerle Karıştırın: Yoğurt, doğal bir probiyotiktir. Bu, uygun bağırsak bakterileri içerdiği manasına gelir. Uygun bağırsak bakterileri, temelde sindirim sisteminizde bulunan ve olağan sindirim fonksiyonlarını destekleyen sağlıklı bakteri tipleridir. Varlıkları bağışıklık da dahil olmak üzere farklı beden fonksiyonlarını etkilediği için bedeninizin enfeksiyonları ve hastalıkları önlemesine yardımcı olurlar.
- Brüksel Lahanası yiyin: Brüksel lahanası, hücresel hasarı önlemenize yardımcı olabileceğinden diyetinize dahil edilecek yeterli sebzelerdir. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmenize ve hastalanmanıza mahzur olmanıza yardımcı olabilecek yüksek seviyede antioksidan içerirler. Ayrıyeten vitamin bakımından da çok zengindirler ve yüksek ölçüde C, A ve B12 vitamini içerirler.
- Somon Balığı yiyin: Somon, kış aylarında yemek planınıza eklemek için çok değerli bir besin unsurudur. Bunun nedeni, bu balığın bağışıklık sisteminizdeki T hücrelerinin sayısını artırmanıza yardımcı olabilmesidir. Daha yüksek ölçüde T hücresi olan bireyler kolay kolay hastalanmaya daha az meyillidir. Ek olarak D vitamini üzere temel besinleri almanıza yardımcı olabilir. Tıpkı vakitte proteinler ve omega-3 yağ asitleri bakımından da zengindir.
- Sarımsak tüketin: Sarımsak, enfeksiyonlardan kurtulmak için güzel olan birtakım sülfürik bileşiklerin yanı sıra yüksek ölçüde kalsiyum, potasyum içerir. Sarımsak Yutmak Zayıflatır Mı? Günde Bir Diş Sarımsak Yutmak Ne İşe Fayda?
Kış Aylarında Sağlıklı Kalmak İçin Öbür İpuçları

- Sistemli olarak antrenman yapın. Bu, kilo alımı ve obezite ile irtibatlı hastalıkları önlemenize yardımcı olabilecek kilo alımını önlemenize yardımcı olabilir. İdman, bedeninizin faal kalmasına ve soğuk aylarda hissedebileceğiniz tembelliği yenmesine yardımcı olur. Ayrıyeten, sağlıklı kalmanızı sağlayan bağışıklık sisteminizi güçlendirmenize yardımcı olur.
- Mümkün olduğunca şekerli ikramlardan kaçının. İşlenmiş besinler ve yapay şekerli yiyecekler sıhhatiniz için berbat olabilir. Bir paket cipsle içeride kalıp sinema seyretmek isteyebilirsiniz, ancak bunu yapmayın! Cips yerine sağlıklı atıştırmalıklar tüketin. Gece Bile Yenmesi Sağlıklı 9 Atıştırmalık Yiyecek
- Ellerinizi tertipli olarak yıkayın! Soğuk mevsimde birçok insan üşüdükleri için suyla temastan kaçınır. Lakin bunu yapmayın. Ellerinizi pak olması için en az 20 saniye yıkayın!
- Mikropların size yayılmasını önlemek için hasta insanlardan uzak durun!