Kış Böreği (Buzluk İçin) Tarifi İçin Malzemeler
İç harç için:
- 3 dal pırasa
- 1,5-2 havuç
- 1 bağ ıspanak
- Sıvı yağ
- Tuz
- Kırmızı biber
- Karabiber
- Pul biber
- 1 su bardağı süt
- Yarım şişe maden suyu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kalan maden suyu (hemen pişireceksek)
- 1 yumurta sarısı
- İsteğe bağlı süslemek için çörek otu vs
Kış Böreği (Buzluk İçin) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geçelim tarife:
- Öncelikle ıspanakları çamurundan temizlemek için bol su ile tek tek yıkayın. Hazırlama sürecinin en uzun ve sıkıcı tarafı bu temizlenen ıspanakları daha sonra kullanmak için kenara alalım.
- Pırasaları dış kabuklarından ayırıp (2 kat temizliyorum ben) sapı ve yaprağı ile beraber küçük küçük doğrayalım.
- Tavaya yağımızı dökelim. Üzerine pırasalari ekleyelim. Altı açıkken havuçları rendeleyelim tavaya.
- Güzelce harmanlayıp tuz, pul biber, karabiber ve kırmızı toz biberi damak zevkinize göre ekleyin. (hepsi opsiyonel).
- Pırasa ve havuçlar diriliğini kaybedince temizlediğiniz ıspanakları elimizle birkaç parçaya bölüp üzerine ekleyin. Zaten sulu olduğu için başka bir su eklemenize gerek yok.
- Ispanaklar da diriliğini yitirince altını kapatıp soğumaya alın.
- İç harç soğuduktan sonra yufkayı geniş bir zemine serin.
- İç sosundan her yerine değecek şekilde sürün.
- Harcı yufkanız kaç adetse 1 eksik olacak şekilde eşit ayırın ve yufkaya dökün.
- Üstüne bir kat daha yufka koyup tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın.
- Bütün yufkalar bittikten sonra (ben 6 yufkadan yaptım) rulo şeklinde dolayın ve 4-5 parçaya bölün.
- Kalan sostan üstüne sürün.
- Böldüğünüz yufkaları ayrı ayrı streç filme sarıp yarım saat 1 saat dolapta bekletin. (opsiyonel).
- İstediğiniz kadarını buzluğa atabilirsiniz.
- Eğer hemen pişirecekseniz böldüğünğz yufkalar dinlendikten sonra kalan maden suyunu üzerine döküp yumurta sarısını sürün ve 3-4 dilime daha bölün.
- İster fırında ister kızgın yağda pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun
Kış Böreği (Buzluk İçin) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı