Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kış Böreği (Buzluk İçin)

Kış Böreği (Buzluk İçin)
0
34

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
kis-boregi-buzluk-icin-uygun.jpg

Kış Böreği (Buzluk İçin) Tarifi İçin Malzemeler


İç harç için:
  • 3 dal pırasa
  • 1,5-2 havuç
  • 1 bağ ıspanak
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Karabiber
  • Pul biber
Yufka sosu için:
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım şişe maden suyu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
  • Kalan maden suyu (hemen pişireceksek)
  • 1 yumurta sarısı
  • İsteğe bağlı süslemek için çörek otu vs

Kış Böreği (Buzluk İçin) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Geçelim tarife:
  1. Öncelikle ıspanakları çamurundan temizlemek için bol su ile tek tek yıkayın. Hazırlama sürecinin en uzun ve sıkıcı tarafı bu :) temizlenen ıspanakları daha sonra kullanmak için kenara alalım.
  2. Pırasaları dış kabuklarından ayırıp (2 kat temizliyorum ben) sapı ve yaprağı ile beraber küçük küçük doğrayalım.
  3. Tavaya yağımızı dökelim. Üzerine pırasalari ekleyelim. Altı açıkken havuçları rendeleyelim tavaya.
  4. Güzelce harmanlayıp tuz, pul biber, karabiber ve kırmızı toz biberi damak zevkinize göre ekleyin. (hepsi opsiyonel).
  5. Pırasa ve havuçlar diriliğini kaybedince temizlediğiniz ıspanakları elimizle birkaç parçaya bölüp üzerine ekleyin. Zaten sulu olduğu için başka bir su eklemenize gerek yok.
  6. Ispanaklar da diriliğini yitirince altını kapatıp soğumaya alın.
  7. İç harç soğuduktan sonra yufkayı geniş bir zemine serin.
  8. İç sosundan her yerine değecek şekilde sürün.
  9. Harcı yufkanız kaç adetse 1 eksik olacak şekilde eşit ayırın ve yufkaya dökün.
  10. Üstüne bir kat daha yufka koyup tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın.
  11. Bütün yufkalar bittikten sonra (ben 6 yufkadan yaptım) rulo şeklinde dolayın ve 4-5 parçaya bölün.
  12. Kalan sostan üstüne sürün.
  13. Böldüğünüz yufkaları ayrı ayrı streç filme sarıp yarım saat 1 saat dolapta bekletin. (opsiyonel).
  14. İstediğiniz kadarını buzluğa atabilirsiniz.
  15. Eğer hemen pişirecekseniz böldüğünğz yufkalar dinlendikten sonra kalan maden suyunu üzerine döküp yumurta sarısını sürün ve 3-4 dilime daha bölün.
  16. İster fırında ister kızgın yağda pişirebilirsiniz.
Not: Zaten rulo olacağı için parçalanan yufkalardan da yapılabilir hiç sorun olmaz. Ancak tepsi böreğinde en üstteki yufkanın bölünmemiş olması önemli olduğu gibi görsellik açısından, bu börekte de bence en alttaki ilk yufkanın kopmamış olması önemli.

Afiyet olsun :)

Kış Böreği (Buzluk İçin) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,918Kullanıcılar
gorkemnocSon üye
Üst Alt