
Kış Çayı Nasıl Demlenir (Öksürük Ve Soğuk Algınlığına Teğe Bir) Tanımı İçin Gereçler
- 1 küçük elma
- 1/2 (yarım) limon
- 1/2 (yarım) ayva
- Bir küçük kase çiçekli ıhlamur yaprağı
- 1 adet çubuk tarçın
- Bir küçük modül kök zencefil (varsa eğer)
- 3 su bardağı su
- Demledikten sonra içerken her bir bardağa 1 çay kaşığı bal
Kış Çayı Nasıl Demlenir (Öksürük Ve Soğuk Algınlığına Teğe Bir) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Meyveleri güzelce yıkayalım ve kabukları ile dilim dilim doğrayalım kaynatma kabına alalım.
- Üzerine ıhlamuru, tarçın ve zencefili (zencefili küçük bir modül atalım ki çayımızı acıtmasın) ekleyerek üzerine suyunu dökelim ve 7-8 dakika kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alınınca 10 dakika demlenmeye bırakalım.
- Birinci sıcağı geçince bardaklarımıza dökelim balı ekleyerek karıştıralım ve yudum yudum boğazımızda hissederek içelim. Afiyet şifa olsun.