kış cayı karışımı
imageskiscayi5ad44f1395f34
Gereken Malzemeler (4 fincan cay icin) :
1 kucuk kok zencefil
3 parca havlıcan
2 yemek kaşığı ıhlamur
89 adet karanfil
iri dilimlenmiş 1 elma (kabukları ile birlikte)
1 parca cubuk tarcın
1 dilim limon (kabuğu ile birlikte)
Yapılışı:
Zencefil, havlıcan, ıhlamur, karanfil, elma parcalarını caydanlığın demlik kısmına koyun
Caydanlığın alt kısmındaki su kaynamaya başlayınca demlikteki karışımın uzerine sıcak sudan cok az dokup ıslanmasını sağlayın
1 dakika sonunda sıcak sudan demliği dolduracak kadar su dokup ateşi kısık duruma getirin
3 dakika sonra kabuk tarcın ve limonu ilave edip 1 dakika kadar daha kaynatın
Bardağa veya fincana boşaltıp bal veya esmer şekerle tatlandırın
Afiyet olsun
imageskiscayi5ad44f1395f34
Gereken Malzemeler (4 fincan cay icin) :
1 kucuk kok zencefil
3 parca havlıcan
2 yemek kaşığı ıhlamur
89 adet karanfil
iri dilimlenmiş 1 elma (kabukları ile birlikte)
1 parca cubuk tarcın
1 dilim limon (kabuğu ile birlikte)
Yapılışı:
Zencefil, havlıcan, ıhlamur, karanfil, elma parcalarını caydanlığın demlik kısmına koyun
Caydanlığın alt kısmındaki su kaynamaya başlayınca demlikteki karışımın uzerine sıcak sudan cok az dokup ıslanmasını sağlayın
1 dakika sonunda sıcak sudan demliği dolduracak kadar su dokup ateşi kısık duruma getirin
3 dakika sonra kabuk tarcın ve limonu ilave edip 1 dakika kadar daha kaynatın
Bardağa veya fincana boşaltıp bal veya esmer şekerle tatlandırın
Afiyet olsun