Kış Çorbası (Turşu Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardası buğday
- 1 su bardağı ince kesilmiş lahana turşusu
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet tavuk bulyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı turşu suyu
- 4 su bardağı içme suyu
Kış Çorbası (Turşu Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak sıvı yağ ve salçayı düdüklü tencereye ekliyoruz.
- Yıkanmış buğdayı ve kesilmiş lahanayı düdüklüye koyuyoruz.
- Üzerine diğer malzemeleri de ekleyip düdüklüyü kapatıp pişirmeye bırakıyoruz.
- Düdüklü ilk yarım saat hızlı piştikten sonra kısın bi saat sonra kapatın.Afiyet olsun.