teknolojiuzmani
FD Üye
Kış Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 5 modül köy tarhanası
- 1 kase haşlanmış nohut
- 1 kase haşlanmış kuru fasulye
- 4 su bardağı su (200ml)
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı olağan yoğurt
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı kuru nane
Kış Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Orta uzunluk düdüklü tencereye 1 kase haşlanmış nohut, 1 kase haşlanmış kuru fasulye, 5 adet köy tarhanası ,4 su bardağı kaynar suyu ek edip 30 dak pişiriyoruz.
- Çorbayı bağlamak için çorbanın terbiyesi:diğer tarafta 1 kase yoğurt 1 tatlı kaşığı un ve 1 yumurtayı el mikseri yardımı ile düzgünce pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
- Pişen çorbadan azar azar yumurta un yoğurt karışımından ekleyip karıştırıyoruz püf noktası çok değerli: (çorbanın kesilmemesi için terbiyesini azar azar ısı ayarını dengeleyerek birleştiriyoruz)
- Çiğ yumurta ve un olduğu için bir taşım kaynatıyoruz.
- Kaynadıktan sonra 5 dak kâfi başka tarafta tavaya koyduğumuz tereyağını eritip 2 yemek kaşığı naneyi yakmadan kızartıp çorbanın üzerine boşaltıyoruz.
- Çorba kaselerine sıcak sıcak koyup servis ediyoruz afiyetler olsun.