Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kış Çorbası

Kış Çorbası

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
kis-corbasi.jpg

Kış Çorbası Tanımı İçin Materyaller

  • 5 modül köy tarhanası
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 1 kase haşlanmış kuru fasulye
  • 4 su bardağı su (200ml)
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı olağan yoğurt
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı kuru nane

Kış Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Orta uzunluk düdüklü tencereye 1 kase haşlanmış nohut, 1 kase haşlanmış kuru fasulye, 5 adet köy tarhanası ,4 su bardağı kaynar suyu ek edip 30 dak pişiriyoruz.
  2. Çorbayı bağlamak için çorbanın terbiyesi:diğer tarafta 1 kase yoğurt 1 tatlı kaşığı un ve 1 yumurtayı el mikseri yardımı ile düzgünce pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
  3. Pişen çorbadan azar azar yumurta un yoğurt karışımından ekleyip karıştırıyoruz püf noktası çok değerli: (çorbanın kesilmemesi için terbiyesini azar azar ısı ayarını dengeleyerek birleştiriyoruz)
  4. Çiğ yumurta ve un olduğu için bir taşım kaynatıyoruz.
  5. Kaynadıktan sonra 5 dak kâfi başka tarafta tavaya koyduğumuz tereyağını eritip 2 yemek kaşığı naneyi yakmadan kızartıp çorbanın üzerine boşaltıyoruz.
  6. Çorba kaselerine sıcak sıcak koyup servis ediyoruz afiyetler olsun.
Kış Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt