Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase haşlanmış didiklenmiş tavuk eti
- 1 tane orta boy havuç
- 1 tane orta boy patates
- 2 yemek kaşığı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Su
Kış Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuğumuzu haşlayalım. Tenceremize tereyağını eritip, rendelediğimiz havucumuzu koyup, biraz kavuralım.
- Üzerine patateside rendeleyip, havucun üzerine koyup kavurmaya devam edelim. Unuda koyup, biraz daha kavuralım.
- Tavuk suyunu da koyup, kaynayıncaya kadar çırpıcı ile karıştıralım tuzunuda atıp, kıvamını kendi isteğinize göre su ilave edebilirsiniz.
- Not: Ben ortalama 3 bardak tavuk suyu 2 bardak su koydum toplam 5 bardak) kaynayan kıvamı ayarladığımız çorbanın içine şehriyemizi koyalım. Biraz daha pişirelim.
- Ocaktan alıp, ince ince doğradığımız maydanozu koyalım. Karabiber ve limon ile servis yapalım.