Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kış hastalıklarına karşı koruyan gıdalar

Kış hastalıklarına karşı koruyan gıdalar
0
70

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Gıda ve Perhiz Uzmanı Ece Köprülü, “Brokoli, balkabağı, kırmızı tatlı biber, mantar, domates, ıspanak, portakal, mandalina, greyfurt, kamkat, limon, nar gibi meyve ve sebzeler içerdikleri vitamin ve minerallerle vücutta enfeksiyonu önleyip, bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olur dedikishastaliklarinakarsikoruyangidalar5c43dc3e9e8fejpegalt Kış hastalıklarına karşı koruyan gıdalarKış döneminde havaların soğuması ile birlikte gıda düzeninin de değiştirilmesi gerekiyor Kış ayları her tarafında beslenmeye uyarı ederek bu dönemde yaygınlaşan salgın hastalıklara aleyhinde vücudumuzu korumak muhtemel C vitamininin kış aylarında bağışıklığı kuvvetlendirmede manâlı olduğunu andıran Anadolu Sağlık Merkezi Besin ve Diyet Uzmanı Ece Köprülü, bu dönemde antioksidan yani hücresel yenileyici özelliği yer alan meyve ve sebzelerin tüketilmesi gerektiğini belirtti Antioksidan açısından zengin besinleri sıralayan Dyt Köprülü, “Antioksidan, sebzelerden brokoli, balkabağı, kırmızı tatlı biber, mantar, domates ve ıspanakta, meyvelerden portakal, mandalina, greyfurt, kamkat, limon ve narda yoğunlukla bulunur Bu meyve ve sebzeler içerdikleri E vitamini ve kalsiyum, magnezyum gibi manâlı minerallerle de vücutta enfeksiyonu önleyip, bağışıklığı güçlendirmeye asistan olur dedi kishastaliklarinakarsikoruyangidalar5c43dc3f5acefjpegalt Kış hastalıklarına karşı koruyan gıdalarBalık tüketimini arttırınKış aylarında balık tüketiminin de en düşük meyve sebzeler değin manâlı olduğunu bildiren Dyt Köprülü, “Balıklar bu mevsimde daha fazla yağlanır, bu da Omega3 yağ asidinden varlıklı oldukları anlamına kazanç Haftada 12 sefer tüketilecek olan somon, uskumru, palamut, sardalye gibi balıklar içerdikleri Omega3 ile vücutta enflamasyonu önleyip, varolan mikroplar ile de savaşır diye konuştu kishastaliklarinakarsikoruyangidalar5c43dc3f61688jpegalt Kış hastalıklarına karşı koruyan gıdalarYeşil çayı beslenme programınıza alınYeşil akarsu kullanımının bağışıklığı güçlendirdiğini anlatan Dyt Köprülü, “Kahvaltıda veya ara öğünlerde meyve, çiğ kuruyemiş veya lifli bisküvilerin yanına yeşil nehir içmeyi alışkanlık haline getirebilirsiniz dedi Ada çayının da doğal antiseptik özelliği ile vücutta mikropları öldürmeye tezgâhtar olduğuna değinen Dyt Köprülü ada çayının özellikle boğaz enfeksiyonlarında etkin olduğunu söyleyerek “Çayların içine 1 dilim limon koyarak, içeceğinize C vitamini de katmış olursunuz diye konuştu kishastaliklarinakarsikoruyangidalar5c43dc3f67f00jpegalt Kış hastalıklarına karşı koruyan gıdalarYumurtayı nasıl tükettiğiniz manâlıKahvaltıda ya da öteki belli başlı öğünlerde tüketilen yumurtanın demir ve B12 açısından zengin bir kaynak olduğunu belirten Dyt Köprülü, haşlanmış olarak tüketildiğinde yanına birazcık peynir ve üstüne limon sıkılmış bol yeşillik ile omlet veya menemen şeklinde tüketildiğinde ise içine domates, biber, ıspanak, mantar gibi vitamin ve mineralden varlıklı sebzelerin eklenmesini önerdi kishastaliklarinakarsikoruyangidalar5c43dc3f6dd6ejpegalt Kış hastalıklarına karşı koruyan gıdalarSalatanızı çeşitlendirinKahvaltıda ve başlıca öğünlerde özellikle et, tavuk ve balıklarla birlikte tüketilen bol yeşillikli salataların içerdiği yüksek lif ve A, C, K vitaminleri ile vücudu kışın olumsuz etkilerine karşısında koruyacağını bildiren Dyt Köprülü, “Salatalarınızı sadece marul, domates, salatalık ile aranje etmek yerine roka, tere, maydanoz, dereotu, kuzu kulağı, nane ya da ıspanak gibi yeşillikleri karıştırarak hazırlamayı deneyin İçine dilerseniz kırılmış ceviz, badem, nar, portakal gibi antioksidandan varlıklı gıdalar da koyarak salatanızı daha yardımsever ülkü getirebilirsiniz dedi kishastaliklarinakarsikoruyangidalar5c43dc3f9b9b5jpegalt Kış hastalıklarına karşı koruyan gıdalar
 

Similar threads

 Yeşil çay kullanımının bağışıklığı güçlendirdiğini anlatan Köprülü, “Kahvaltıda veya ara öğünlerde meyve, çiğ kuruyemiş ya da lifli bisküvilerin yanında yeşil dere içmeyi alışkanlık haline getirebilirsiniz dedi id Gad300250Ada çayının da doğal antiseptik özelliği ile vücutta mikropları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Özge Akar, gripten korunmak için C vitamini özelliği fazla olan kivi tüketilmesini önerdihastaliktankoruyanoneriler5c43dc481d4bajpegalt Hastalıktan koruyan önerilerBakteri savaşçısı greyfurtKış döneminde A, C ve E vitaminleri açısından zengin besinleri harcamak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
                                                     Bağışıklık sisteminizi güçlendiren gıdalarKış aylarında hepimizi bir halsizlik, bitkinlik, uykusuzluk, isteksizlik gibi duygular kaplar Bu dönemi daha sıcacık geçirecek ve daha dinç ve güçlü olmamızı sağlayacak besinler tüketmemiz bizim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Vücudumuzun daha dinç ve daha sağlıklı kalabilmesini doğru beslenme ile sağlayabiliriz. Kış mevsiminde havaların soğuması ile birlikte beslenme şeklinde değişiklikler olmakta, genellikle yağlı ve şekerli besinlerin tüketimi artmaktadır. Bu dönemde ihtiyacımız olan protein, karbonhidrat, yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Burun akıntısı, hapşırık, öksürük, halsizlik, baş ve kas ağrıları… Hemencecik hepimiz soğuk havanın kendini iyiden iyiye hissettirdiği şu günlerde grip, nezle, bronşit ve sinüzit gibi üstteki solunum yollarının yol açtığı bu nesil sorunlardan sıkça yakınıyoruz Fakat gıda alışkanlıklarınızda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt