Gıda ve Perhiz Uzmanı Ece Köprülü, “Brokoli, balkabağı, kırmızı tatlı biber, mantar, domates, ıspanak, portakal, mandalina, greyfurt, kamkat, limon, nar gibi meyve ve sebzeler içerdikleri vitamin ve minerallerle vücutta enfeksiyonu önleyip, bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olur dedikishastaliklarinakarsikoruyangidalar5c43dc3e9e8fejpegalt Kış hastalıklarına karşı koruyan gıdalarKış döneminde havaların soğuması ile birlikte gıda düzeninin de değiştirilmesi gerekiyor Kış ayları her tarafında beslenmeye uyarı ederek bu dönemde yaygınlaşan salgın hastalıklara aleyhinde vücudumuzu korumak muhtemel C vitamininin kış aylarında bağışıklığı kuvvetlendirmede manâlı olduğunu andıran Anadolu Sağlık Merkezi Besin ve Diyet Uzmanı Ece Köprülü, bu dönemde antioksidan yani hücresel yenileyici özelliği yer alan meyve ve sebzelerin tüketilmesi gerektiğini belirtti Antioksidan açısından zengin besinleri sıralayan Dyt Köprülü, “Antioksidan, sebzelerden brokoli, balkabağı, kırmızı tatlı biber, mantar, domates ve ıspanakta, meyvelerden portakal, mandalina, greyfurt, kamkat, limon ve narda yoğunlukla bulunur Bu meyve ve sebzeler içerdikleri E vitamini ve kalsiyum, magnezyum gibi manâlı minerallerle de vücutta enfeksiyonu önleyip, bağışıklığı güçlendirmeye asistan olur dedi kishastaliklarinakarsikoruyangidalar5c43dc3f5acefjpegalt Kış hastalıklarına karşı koruyan gıdalarBalık tüketimini arttırınKış aylarında balık tüketiminin de en düşük meyve sebzeler değin manâlı olduğunu bildiren Dyt Köprülü, “Balıklar bu mevsimde daha fazla yağlanır, bu da Omega3 yağ asidinden varlıklı oldukları anlamına kazanç Haftada 12 sefer tüketilecek olan somon, uskumru, palamut, sardalye gibi balıklar içerdikleri Omega3 ile vücutta enflamasyonu önleyip, varolan mikroplar ile de savaşır diye konuştu kishastaliklarinakarsikoruyangidalar5c43dc3f61688jpegalt Kış hastalıklarına karşı koruyan gıdalarYeşil çayı beslenme programınıza alınYeşil akarsu kullanımının bağışıklığı güçlendirdiğini anlatan Dyt Köprülü, “Kahvaltıda veya ara öğünlerde meyve, çiğ kuruyemiş veya lifli bisküvilerin yanına yeşil nehir içmeyi alışkanlık haline getirebilirsiniz dedi Ada çayının da doğal antiseptik özelliği ile vücutta mikropları öldürmeye tezgâhtar olduğuna değinen Dyt Köprülü ada çayının özellikle boğaz enfeksiyonlarında etkin olduğunu söyleyerek “Çayların içine 1 dilim limon koyarak, içeceğinize C vitamini de katmış olursunuz diye konuştu kishastaliklarinakarsikoruyangidalar5c43dc3f67f00jpegalt Kış hastalıklarına karşı koruyan gıdalarYumurtayı nasıl tükettiğiniz manâlıKahvaltıda ya da öteki belli başlı öğünlerde tüketilen yumurtanın demir ve B12 açısından zengin bir kaynak olduğunu belirten Dyt Köprülü, haşlanmış olarak tüketildiğinde yanına birazcık peynir ve üstüne limon sıkılmış bol yeşillik ile omlet veya menemen şeklinde tüketildiğinde ise içine domates, biber, ıspanak, mantar gibi vitamin ve mineralden varlıklı sebzelerin eklenmesini önerdi kishastaliklarinakarsikoruyangidalar5c43dc3f6dd6ejpegalt Kış hastalıklarına karşı koruyan gıdalarSalatanızı çeşitlendirinKahvaltıda ve başlıca öğünlerde özellikle et, tavuk ve balıklarla birlikte tüketilen bol yeşillikli salataların içerdiği yüksek lif ve A, C, K vitaminleri ile vücudu kışın olumsuz etkilerine karşısında koruyacağını bildiren Dyt Köprülü, “Salatalarınızı sadece marul, domates, salatalık ile aranje etmek yerine roka, tere, maydanoz, dereotu, kuzu kulağı, nane ya da ıspanak gibi yeşillikleri karıştırarak hazırlamayı deneyin İçine dilerseniz kırılmış ceviz, badem, nar, portakal gibi antioksidandan varlıklı gıdalar da koyarak salatanızı daha yardımsever ülkü getirebilirsiniz dedi kishastaliklarinakarsikoruyangidalar5c43dc3f9b9b5jpegalt Kış hastalıklarına karşı koruyan gıdalar