Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kış için patlıcan yemeği nasıl yapılır? Buzlukta yemeklik patlıcan nasıl saklanır?

Kış için patlıcan yemeği nasıl yapılır? Buzlukta yemeklik patlıcan nasıl saklanır?
0
136

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
mutfakta_zaman_kazandirir_buzlukta_yemeklik_patlican_nasil_saklanir_1598536451_5365.jpg

Yaz mevsiminde taze taze tüketilen patlıcanları kış mevsiminde canınız istediğinde dolaptan çıkarıp tüketmek için buzluğa atabilirsiniz. Buzlukta saklamak için, karnıyarık ister patlıcanın yemeği şeklinde tüketmek için taze patlıcanları soteleyip dondurucuda saklayabilirsiniz. Bütün bir kış hayatınızı kurtaracak, zamandan kazandıracak enfes bir patlıcan buzlukta nasıl saklanır? İşte bazı püf noktalar...



Mevsiminde yetişen sebzeler hormonsuz sağlıklı ve uzun süre tazeliğini koruyabileceği ve istenildiği zaman tüketebileceği şekilde kışlık donduruculara koyulmaktadır. Yaz mevsiminde yetişen taze fasulye, patlıcan, domates gibi birçok sebze hazırlanarak dondurucuya atılmakta ve kış mevsiminde tüketilmektedir. Böylece kışın hormonlu patlıcan satın almak yerine yazın hazırlayıp dolaba attığınız patlıcanları gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Binbir çeşit yemeği yapılan patlıcanı derin dondurucuda nasıl saklayacağınız, yapmak istediğiniz yemek türüne göre de değişebilir. Patlıcanın en lezzetli halini tüketebilmeniz için derin dondurucuda patlıcan nasıl yapılır? İşte yanıtlar:

IHmYO_1598539145_8697.jpg

KIŞLIK PATLICAN NASIL SAKLANIR?
  • ► Öncelikle taze yaz mevsiminde taptaze aldığınız patlıcanları yıkayın. Yıkadıktan sonra patlıcanların saplarını koparın.  Patlıcanları yemeklik olarak doğrayın. Doğradıktan sonra patlıcanların üzerine bir miktar tuz dökün.
  • ► Ardından güzelce karıştırın ve yaklaşık 15 dakika bekletin. Patlıcanları tuzda bekletirken diğer yandan domatesleri yıkayıp yemeklik olarak doğrayın. Daha sonra biberleri de aynı şekilde yıkayıp doğrayın. Doğrama işlemi bittikten sonra tuzlamış olduğunuz patlıcanları güzelce yıkayın ve süzdürün.
EiWXb_1598703530_2663.jpg

► Daha sonra bir tencerenin içine biberleri koyun. Hiç yağ koymadan patlıcanları da tencereye koyun. Ardından hemen üstüne doğradığınız domatesleri ekleyin. Ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp ocağa alın.

► Malzemeler hafif yumuşadıktan sonra hepsini iyice karıştırın. Biraz daha pişirdikten sonra patlıcanlar normal yumuşama kıvamını alınca tencerenin altını kapatıp, bir sininin içine direk tencereyi boşaltın. Hemen soğuması için bütün tepsiye eşit bir şekilde yayma işlemini yapın.

► Patlıcanlar soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerin içine ne kadar koymak isterseniz ona göre ayarlayıp doldurma işlemini yapın.


 

Similar threads

Yaz mevsiminde taze taze tüketilen patlıcanları kış mevsiminde canınız istediğinde dolaptan çıkarıp tüketmek için buzluğa atabilirsiniz. Buzlukta saklamak için, karnıyarık ister patlıcanın yemeği şeklinde tüketmek için taze patlıcanları soteleyip dondurucuda saklayabilirsiniz. Bütün bir kış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Patlıcan çeşitli yemek seçenekleriyle bir çok ailede tercih edilen favori yiyecektir. Patlıcan kızartması yapılırken zeytinyağ konulması, patlıcanların fazla yağ çekmesine neden olmaktadır. Bunun için yapılması gereken bir kaç pratik çözüm önerilerini sizler için sıraladık. Peki, patlıcan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
204
Özellikle yaz aylarında ana yemekler yerine kızartmalar, yoğurtlu sebzeler daha fazla tüketilir. Patlıcan kızartması da bu yemekler arasından en sevilenidir. Ancak yağ çekmeden patlıcan kızartmak biraz marifet ister. Peki evde muhteşem bir patlıcan kızartması yapmak için neler yapılır? Yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Yaz mevsiminin vazgeçilmez sebzesi olan patlıcan, birçok yöntemle sofralarda yerini alıyor. Ancak herkes tarafından çok sevilen ve farklı bir lezzet olmasıyla dikkat çeken patlıcan közlemesi özellikle mangalda sık sık yapılır. Evde yapımı zor olduğu düşünülen patlıcan közlemesinin tarifini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Her mevsim tüketilen ve yararları saymakla bitmeyen pırasa en taze olarak kış mevsiminde tüketilmesi önerilir. Kış mevsiminde taze olarak tüketilen pırasayı yaz mevsiminde tüketmek çocuklarınıza çorba ve yemek yapmak için dondurucuda saklayabilirsiniz. Pekala pırasa nasıl saklanır, pırasayı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
858,500Konular
982,382Mesajlar
32,976Kullanıcılar
arktristSon üye
Üst Alt