Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kış Kabağı Dolması

Kış Kabağı Dolması

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
kis-kabagi-dolmasi.jpg

Kış Kabağı Dolması Tarifi İçin Malzemeler


Kıymalı iç harç
  • 400 gr orta yağlı kıyma
  • 1 kg dan az ince köftelik bulgur
  • 1 orta boy soğan rendelenmiş
  • Reyhan 2 yemek kaşığı
  • Tuz 1 tatlı kaşığı (göz kararı)
  • Aldığı kadar su yoğururken
  • Orta boy kış kabağı
Üzerine
  • Büyük kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
Pişirirken
  • 1 su bardağı su
  • Yağlı sosu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı pulbiber

Kış Kabağı Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bir gün önceden kış kabağının, en üst kabuğunu soyup ortadan ayırıyoruz.
  2. Daha sonra ince şeritler halinde sarılacak uzunlukta kesiyoruz ve büyük tepsiye kalın tuz ile serpiştirip kabağın yumuşaması için bi gün dinlendiriyoruz.
  3. Ertesi gün yumuşayan kıymanın iç harcını hazırlıyoruz.
  4. Kıyma rendelenmiş soğan ,tuz ,reyhan ile bulguru yoğuruyoruz.
  5. Arada bi kase su koyup arada ıslatarak yoğuruyoruz ve kıvama gelince cevizden küçük olacak şekilde köfte yapıyoruz ve kabağa sarıyoruz.
  6. Tencereye diziyoruz ve kabakta sulu olduğu için sadece 1 su, bardağı, su koyup pişiriyoruz.
  7. Kabaklar pişince yemek hazır ilk sıcağı çıkınca sarımsaklı yoğurt yapıyoruz.
  8. Pişen dolmaları servis yapacağımız tabağa diziyoruz .
  9. Üzerine sarımsaklı yoğurt en üste pulbiberli yağ gezdiriyoruz dolmamaz hazır. Afiyet olsun.
Kış Kabağı Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,057Mesajlar
30,043Kullanıcılar
rolexnsnsbsbSon üye
Üst Alt