bilgisayarci
FD Üye
Kış Kabağı Dolması Tarifi İçin Malzemeler
Kıymalı iç harç
- 400 gr orta yağlı kıyma
- 1 kg dan az ince köftelik bulgur
- 1 orta boy soğan rendelenmiş
- Reyhan 2 yemek kaşığı
- Tuz 1 tatlı kaşığı (göz kararı)
- Aldığı kadar su yoğururken
- Orta boy kış kabağı
- Büyük kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 1 su bardağı su
- Yağlı sosu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı pulbiber
Kış Kabağı Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir gün önceden kış kabağının, en üst kabuğunu soyup ortadan ayırıyoruz.
- Daha sonra ince şeritler halinde sarılacak uzunlukta kesiyoruz ve büyük tepsiye kalın tuz ile serpiştirip kabağın yumuşaması için bi gün dinlendiriyoruz.
- Ertesi gün yumuşayan kıymanın iç harcını hazırlıyoruz.
- Kıyma rendelenmiş soğan ,tuz ,reyhan ile bulguru yoğuruyoruz.
- Arada bi kase su koyup arada ıslatarak yoğuruyoruz ve kıvama gelince cevizden küçük olacak şekilde köfte yapıyoruz ve kabağa sarıyoruz.
- Tencereye diziyoruz ve kabakta sulu olduğu için sadece 1 su, bardağı, su koyup pişiriyoruz.
- Kabaklar pişince yemek hazır ilk sıcağı çıkınca sarımsaklı yoğurt yapıyoruz.
- Pişen dolmaları servis yapacağımız tabağa diziyoruz .
- Üzerine sarımsaklı yoğurt en üste pulbiberli yağ gezdiriyoruz dolmamaz hazır. Afiyet olsun.