Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kış Kabağı Meftunesi

Kış Kabağı Meftunesi
0
52

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kis-kabagi-meftunesi.jpg

Kış Kabağı Meftunesi Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kemikli kuzu eti
  • 2 kilo kış kabağı (tatlı olmayan büyük kabak)
  • 1 su bardağı tane sumak
  • 1 baş sarmısak
  • 2 çorba kaşığı karışık salça (biber domates karışık)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Kış Kabağı Meftunesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle etler mühürlenip kendi suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirilir. (çok pişirmeye gerek yok sumak suyu eti güzelce yumuşatıyor çünkü).
  2. Kabaklar küp küp doğranır yıkanıp süzdürülür.
  3. Bir baş sarımsak soyulur ve doğranır.
  4. Sumak 4 su bardağı sıcak kaynar suda demlendirilir.
  5. Orta uzunluk derin bir tencereye sıvı yağı koyup haşladığımız etimizi salçamızı bulgur bulgur olana kadar yeterlice kavuruyoruz.
  6. Daha sonra sarımsaklarımızı ekleyip onları da biraz kavuruyoruz.
  7. Kabakları da tencereye koyup onları da bir iki döndürüyoruz.
  8. En son sumak suyunu ek edip kabakların üstünü geçecek kadar sıcak su ekliyoruz pişirmeye bırakıyoruz. Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz denetimli olmamız lazım kabağın cinsine nazaran pişirme müddeti azalıp çoğalabiliyor.Yanına pirinç pilavı ve yeşillik ve turpla servis edilir. Yapanlara şimdiden afiyet olsun.
Kış Kabağı Meftunesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kış Kabağı Meftunesi (Diyarbakır Usulü) Tarifi İçin Malzemeler *1 kg kış kabağı *1 kg kuzu eti veya dana eti *50 gr margarin *1 su bardağından az sıvı yağ *1 su bardağı sumak *1 yemek kaşığı biber salçası *1 yemek kaşığı domates salçası *3 diş sarımsak *Tuz Kış Kabağı Meftunesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Kış Kabağı Yemeği (Antep Usulü) Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo kış kabağı2 su bardağı nohut (Şişirilmiş)300 gram kuş başı et1 orta boy soğan3 4 diş sarımsak1 yemek kaşığı sumak ekşisi2 yemek kaşığı salçaTuz, karabiber, naneZeytinyağı Kış Kabağı Yemeği (Antep Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Kış Kabağı Dolması Tarifi İçin Malzemeler Kıymalı iç harç 400 gr orta yağlı kıyma1 kg dan az ince köftelik bulgur1 orta boy soğan rendelenmişReyhan 2 yemek kaşığıTuz 1 tatlı kaşığı (göz kararı)Aldığı kadar su yoğururkenOrta boy kış kabağı Üzerine Büyük kase yoğurt2 diş sarımsakTuz Pişirirken 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Kış Dolması Tanımı İçin Materyaller 15 adet kuru kabak ve acur6 adet kuru biber2 deste salamura yaprak1 adet orta uzunluk soğan6 diş sarımsak1,5 şu bardağı pirinç1.5 yemek kaşığı biber salçası1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası2 yemek kaşığı kırmızı pul biber1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
Kış Aylarına Yakışır Fırında Bal Kabağı Tatlısı (Kabak Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler 5 dilim bal kabağı2 su bardağı şeker1 su bardağı ceviz1 su bardağı tahin Kış Aylarına Yakışır Fırında Bal Kabağı Tatlısı (Kabak Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt