Kış Kabağı Meftunesi Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo kemikli kuzu eti
- 2 kilo kış kabağı (tatlı olmayan büyük kabak)
- 1 su bardağı tane sumak
- 1 baş sarmısak
- 2 çorba kaşığı karışık salça (biber domates karışık)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kış Kabağı Meftunesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle etler mühürlenip kendi suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirilir. (çok pişirmeye gerek yok sumak suyu eti güzelce yumuşatıyor çünkü).
- Kabaklar küp küp doğranır yıkanıp süzdürülür.
- Bir baş sarımsak soyulur ve doğranır.
- Sumak 4 su bardağı sıcak kaynar suda demlendirilir.
- Orta uzunluk derin bir tencereye sıvı yağı koyup haşladığımız etimizi salçamızı bulgur bulgur olana kadar yeterlice kavuruyoruz.
- Daha sonra sarımsaklarımızı ekleyip onları da biraz kavuruyoruz.
- Kabakları da tencereye koyup onları da bir iki döndürüyoruz.
- En son sumak suyunu ek edip kabakların üstünü geçecek kadar sıcak su ekliyoruz pişirmeye bırakıyoruz. Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz denetimli olmamız lazım kabağın cinsine nazaran pişirme müddeti azalıp çoğalabiliyor.Yanına pirinç pilavı ve yeşillik ve turpla servis edilir. Yapanlara şimdiden afiyet olsun.