Kış Keki(Elmalı Havuçlu Zencefilli Kek) Tanımı İçin Gereçler
Kek için:
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı havuç rendesi
- Biraz ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Kek kıvamın da un( 2 su bardağı civarı)
- 3 elma
- 1 su bardağı yakın ceviz
- 1 çay kaşığı biraz fazla tarçın
Kış Keki(Elmalı Havuçlu Zencefilli Kek) Tanımı Yapılışı
- Yumurta ve şekeri çırpalım.
- Sıvı yağ ve sütü ek edip karıştıralım mikseri çıkarabiliriz.
- Sonra tarçın zencefil havuç ve biraz cevizi ekleyelim.
- Karıştırdıktan sonra kıvamına nazaran unu ekleyelim.
- Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim kelepçeli kalıba dökelim.
- Sonra elmaları doğrayıp ceviz ve tarçınla karıştırıp kekin üstüne serpelim.
- Isıtılmış fırında en altın bir üstünde 180 derecede 35 yada 40 dk denetimli pişirelim.
- Fırından alıp soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp pudra şekeri serpelim.