Kış Keki (Havuç Tarçin Ceviz) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 adet havuç
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 yemek kaşığı tarçın
Kış Keki (Havuç Tarçin Ceviz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuçlu cevizli kek için öncelikle havuçları soyup rendeleyelim. Yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpalım. Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştıralım. Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek ekleyelim.
- Kıvamına göre un miktarını ayarlayabilirsiniz. Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edelim.
- Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışımı kaba alalım. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.
- Fırından aldığımız keki kalıptan daha kolay çıkartmak için soğumaya bırakalım. Yeterince soğumadan çıkartmaya çalışırsanız kekiniz parçalanabilir. Soğuyan keki kalıptan rahatça çıkartalım. Afiyet olsun.