Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kış Keki (Havuçlu Tarçınlı Cevizli)

Kış Keki (Havuçlu Tarçınlı Cevizli)
0
27

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
kis-keki-havuclutarcinlicevizli.jpg

Kış Keki (Havuçlu Tarçınlı Cevizli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıkılmış mandalina
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı süt
  • 2 tane havuç rendelenmiş
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 2,5 su bardağı un
Glazür sos için;
  • 150 gram pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı limon suyu

Kış Keki (Havuçlu Tarçınlı Cevizli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta ve şekeri güzelce beyazlaşana kadar çırpalım.
  2. Sırayla süt, sıvı yağ, sıkılmış mandalina suyunu ekleyip biraz daha çırpalım.
  3. Ardından un, tarçın vanilya ve kabartma tozunu ekleyip güzelce karıştıralım.
  4. Daha sonra sırayla havuç, limon kabuğunu ekleyip bir spatula yardımıyla karıştıralım.
  5. En son ceviz ve çikolata parçacıkları ekleyip spatula ile onları da güzelce karıştıralım ve yağladığımız kek kalıbına harcımızı dökelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dk pişirelim.
  7. Kekimizi fırından çıkarıp biraz soğuduktan sonra glazür sosuyla süsleyebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Kış Keki (Havuçlu Tarçınlı Cevizli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,567Mesajlar
30,315Kullanıcılar
morfinxxSon üye
Üst Alt