
Kış Keki (Havuçlu Tarçınlı Cevizli) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıkılmış mandalina
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı süt
- 2 tane havuç rendelenmiş
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 2,5 su bardağı un
- 150 gram pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı limon suyu
Kış Keki (Havuçlu Tarçınlı Cevizli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri güzelce beyazlaşana kadar çırpalım.
- Sırayla süt, sıvı yağ, sıkılmış mandalina suyunu ekleyip biraz daha çırpalım.
- Ardından un, tarçın vanilya ve kabartma tozunu ekleyip güzelce karıştıralım.
- Daha sonra sırayla havuç, limon kabuğunu ekleyip bir spatula yardımıyla karıştıralım.
- En son ceviz ve çikolata parçacıkları ekleyip spatula ile onları da güzelce karıştıralım ve yağladığımız kek kalıbına harcımızı dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dk pişirelim.
- Kekimizi fırından çıkarıp biraz soğuduktan sonra glazür sosuyla süsleyebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.