
Kış Keki Tanımı İçin Materyaller
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet portakal kabuğu(rendelenmiş)
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Kış Keki Tanımı Yapılışı
- Öncelikle portakalın dışını yıkayarak işe başlayalım.
- Yıkanmış portakalın kabuğunu rendeleyelim.
- Derin bir kapta yumurta ve şekeri rengi açılana kadar ve köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Süt ve sıvı yağı ekleyerek 2-3 dakika daha karıştıralım.
- Akabinde içerisine portakal kabuğu, ceviz ve tarçın ek edelim.
- Daha sonra da un, vanilya, kabartma tozunu eleyerek ekleyelim.
- Bir kaşık yardımıyla son defa karıştıralım.
- Kullanacağınız kek kabını yağladıktan sonra karışımı kaba alalım.
- 175 derecede evvelce ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirelim.
- Birinci 15 dakika fırının kapağını açmayınız ki kekiniz sönmesin ve kıskandıracak derecede kabarsın???? .
- Kürdan testiyle denetim ettikten sonra fırının kabağı açık halde 10 dakika bekletiniz.
- Veee konutunuzu mis üzere kokutacak kekimiz hazır. Haydi sende denemelisiniz.
