Kış Keki Tanımı İçin Materyaller
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yağ
- Yarım su bardağı süt
- Aldığı kadar un
- 2 adet limon
- 1 portakalın kabuk rendesi
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk şekerli vanilin
- Kakao
- 2 limon bir portakal suyu
- Biraz içinin posası
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Kabuk tarçın
Kış Keki Tanımı Yapılışı
- Kekin hazırlanışı;toz şekeri karıştırma kabımıza alalım .
- Rendelediğimiz kabukları biraz şekerler ovalım bu formda kokusu ve aroması daha çok çıkıyor.
- Sonra yumurtalar beyazlayana ve harç üç katına çıkana kadar çırpıyoruz.
- Ben geri kalanına el çırpıcısıyla devam ediyorum siz nasıl isterseniz .
- Sonra süt, yağ, un, kabartma tozu ve şekerli vanilini ekliyorum birazda kakao ben portakalı ve kakaonun ahengini seviyorum siz isterseniz sadede yapabilirsiniz keki.
- Evvelce ısıttığımız 200 derece fırında fansız ve denetim ederek ortalama 25 dk da keki pişiriyoruz.
- Sos için;Portakal ve limon sularını tencereye alıyoruz.
- Bir çay bardağında azcık suyla nişastayı cıvıtıp suyun içine döküyoruz.
- Küçük bir kaç modül kabuk tarçını ekliyoruz.
- En son olarakta şekeri ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz.
- Donup kabuk bağlamaması için ocaktan aldıktan sonrada sık sık karıştırıyoruz.
- Keki fırından çıkardıktan sonra düz bir yere alıyoruz.
- Kalın bir pipetle bir kaç delik açıp üzerine hazırladığımız sosu döküyoruz.
- Son olarak şayet kalıbınız benimki üzere turta kalıbıysa yüksek kalan kısımlarıda ganajın suyuyla ıslatıyoruz.Kurumasına kadar kekinizin kalacağını sanmıyorum ancak neyse. ????