![kis-keki.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/11/09/kis-keki.jpg)
Kış Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı demlenmiş soğumuş çay
- 1 çay bardağı tahin
- Yarım çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı fındık kırığı
- 2 paket kabartma tozu
- 2-2,5 su bardağı un
- Susam
Kış Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 1 çay bardağı şeker ve yumurtayı çırpıyoruz.Şeker eriyip köpük köpük olana kadar.
- Daha sonra sıvı yağ,tahin,pekmez,ekleyip çırpın.
- Ardından 1 çay bardağı su ve demlenmiş çayı ve fındık kırığını da ekleyip çırpın.
- Kabartma tozu ve unu eleyip azar azar ilave edip spatula ile alt üst ederek ununu yediriyoruz.
- Daha sonra katı yağ ile yağlayıp susam serptiğimiz kalıba kekimizi döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişiriyoruz. Kürdan kortrolü yapmayı unutmayalım ister sıcak ister soğuduktan sonra kış kekimizi afiyetle tüketebilir siniz.