elektronikci
FD Üye
Kış Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak az şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 adet limon kabuğu rendesi (1 kasık limon suyu)
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 adet elma
- 1 su bardağı ceviz.
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Kış Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şeker köpük olana kadar çırpılır.
- Sıvılar eklenir,karıştırılır. Limon kabuğu rendesi ve un eklenir.
- En son kabartma tozuna limon suyu koyulur ve alttan üste karıştırılır.
- Küp doğranmış elma tarçın ve ceviz harmanlanır.
- Tereyağ ile yağlanmış kalıba az un serpilir.
- Kek hamurunun yarısı kalıba aktarır. Tarçınlı elma eşit hamurun üstüne koyulur.
- Kalan hamurda esit üstüne eklenir.
- Önceden ısıtılmış 175derecede fırında 25 dakika pişirilir. (fırına göre değişebilir pişirme süresi).
- Fırından çıkan kek tel üzerine bırakılır pudra şekeri serpilir.