Kış Keki Tanımı İçin Materyaller
- 300 ml süt (1,5 su bardağı)
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- 2 portakal kabuğunun rendesi
- 1 küçük havuç rendesi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket hamur kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
Kış Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt hafif ısıtılıp, şeker içinde güzelce eritilir.
- Havuç ve portakal kabukları rendelenir, bir kaba alınır.
- Süt- şeker karışımı, vanilin ve yağ eklenir.
- Ceviz, tarçın, eklenip karıştırılır.
- Un ve kabartma tozu elenerek denetimli bir formda eklenir.
- 175 derece fırında 30 dakika pişirilir. Afiyet olsun????
Kış Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı