Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kış Keki

Kış Keki
0
44

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
kis-keki-1.jpg

Kış Keki Tanımı İçin Materyaller

  • 300 ml süt (1,5 su bardağı)
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 2 portakal kabuğunun rendesi
  • 1 küçük havuç rendesi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un

Kış Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Süt hafif ısıtılıp, şeker içinde güzelce eritilir.
  2. Havuç ve portakal kabukları rendelenir, bir kaba alınır.
  3. Süt- şeker karışımı, vanilin ve yağ eklenir.
  4. Ceviz, tarçın, eklenip karıştırılır.
  5. Un ve kabartma tozu elenerek denetimli bir formda eklenir.
  6. 175 derece fırında 30 dakika pişirilir. Afiyet olsun????
Not: 28 cm baton kek kalıbında pişirdim.

Kış Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt