Kış Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 2 bardak un (Tam buğday)
- 2 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çorba kaşığı tarçın
- 1 çorba kaşığı zerdeçal tozu
- 2 çorba kaşığı zencefil tozu
- 1 çorba kaşığı karanfil tozu
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Pudra şekeri
- İsterseniz pastaneden alacağınız ufak süslü kurabiyeler (Ben tarçınlı cookie aldım)
Kış Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce yumurta ve şekeri el çırpma teli ile düzgünce çırpıyoruz.
- Kalan tüm gereçleri hiç sıra yapmadan karışmış yumurta ve şekere ekleyip, hepsini el çırpma teli ile düzgünce homojen hale getiriyoruz.
- Yağlanmış geniş bir payreks fırın kalıbına döküp, evvelden 200c ısıtılmış fırına veriyoruz.
- 20-25 dk uygunca pişene kadar denetim ederek bakıyoruz.
- Çıkarıp üstüne elek ile pudra şekeri serpiyoruz ve isterseniz her bir kestiğiniz kesim üstüne de kurabiyeleri koyuyoruz. Afiyet olsun, kış keki çay ile nefis gidiyor.