iltasyazilim
FD Üye
Kış Lattesi Malzemeleri
2 su bardağı süt
1 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı siyah çay
1 adet kakule
2 adet karanfil
1 adet yıldız anason
½ çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
¼ çay kaşığı karabiber
Bal
Tarçın
Kapaklı çay süzgecine aldığınız iri yapraklı siyah çayı kaynar suda 23 dakika kadar demleyin
Sütü bir tencerede kaynatın
Kakulenin iç kısmında yer alan tohumlarını çıkartın Karanfil, yıldız anason, toz tarçın, zencefil ve karabiber ile birlikte kaynamakta olan süte ekleyin 23 dakika daha kaynatın
Çayı sütün içerisine süzerek ilave edin
Son olarak bardağınıza alırken yeniden süzerek alın, bal ile tatlandırın, üzerine tarçın serpin
ARDANIN MUTFAĞI
2 su bardağı süt
1 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı siyah çay
1 adet kakule
2 adet karanfil
1 adet yıldız anason
½ çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
¼ çay kaşığı karabiber
Bal
Tarçın
Kapaklı çay süzgecine aldığınız iri yapraklı siyah çayı kaynar suda 23 dakika kadar demleyin
Sütü bir tencerede kaynatın
Kakulenin iç kısmında yer alan tohumlarını çıkartın Karanfil, yıldız anason, toz tarçın, zencefil ve karabiber ile birlikte kaynamakta olan süte ekleyin 23 dakika daha kaynatın
Çayı sütün içerisine süzerek ilave edin
Son olarak bardağınıza alırken yeniden süzerek alın, bal ile tatlandırın, üzerine tarçın serpin
ARDANIN MUTFAĞI