
Kış Lezzeti Mürdüm Eriği Marmelatı Tanımı İçin Gereçler
- 3 kilo mürdüm eriği
- 1 kilo şeker
- Yarım yemek kaşığı limon suyu
Kış Lezzeti Mürdüm Eriği Marmelatı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle güzelce yıkayalım.
- Akabinde çekirdeklerini çıkaralım ve çok küçük de olmamak kaidesi ile 5-6 ya bölelim.
- Bütün erikleri bu türlü yaptıktan sonra pişireceğimiz tencereye alalım.
- Ben reçel üzere bir gece şekerde beklettim. Sizde yapabilirsiniz.
- Bir gün evvelce yapıp sabah 45 dakika bile sürmeden hazır hale geldi.
- Kısık ateşte erikler yeterlice yumuşayana kadar pişirin.
- Ortada karıştırın tabanı tutmasın.
- Yeterlice yumuşayan erikleri altı kısık ve kaynayan vaziyette el blenderı ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.
- Daha sonra 5 dakika da o denli kaynatın.
- Söndürmeden iki dakika kala limon suyunu ekleyin.
- Tarifden çıkmayın zira erik kendisi mayhoş olduğu için düzgünce ekşi olmasın.
- Daha sonra hazırladığınız kavanozlara eşit bir formda dökün kapağını sıkıca kapatın. Ve karşıt çevirin.
- Biraz bekleyin tuttuğunu kapağın içi ortaya çökünce anlarsınız. Ve bir lezzet hazır hale geldi.
????????????.