Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kiş Loren (Quiche Lorraine) Mantarlı Tart

Kiş Loren (Quiche Lorraine) Mantarlı Tart
0
76

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
kis-loren-quiche-lorraine-mantarli-tart-2.jpg

Kiş Loren (Quiche Lorraine) Mantarlı Tart Tanımı İçin Materyaller


Hamuru İçin
  • 300 gram un
  • 150 gram tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 çırpılmış yumurta
Harcı İçin
  • Yarım kilo ıspanak
  • 700 gram mantar
  • 250 gram kıyma
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 iri diş sarımsak
  • 1 limon suyu
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
En Son Konulanlar
  • 1 kutu krema
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
Üzeri İçin
  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Kiş Loren (Quiche Lorraine) Mantarlı Tart Tanımı Yapılışı

  1. Çok basamaklı bir yemek olduğunu başlangıçta belirtmek isterim.
  2. Ispanaklar doğranıp sıcak suya batırılır, 20 dakika bekletildikten sonra sıkılıp bir kenara alınır. Ispanak suda beklerken mantarlar soyulup doğranır.
  3. harcın yapılacağı tencereye mantarlar, salça, karabiber ve tuz alınıp pişirilmeye başlanır. Mantar yumuşayıp salçaya bulandıktan sonra içine kıyma eklenir ve pişirilir.
  4. Kıyma da pişince içine limon suyu ve sarımsak rendesi eklenip ateş söndürülür.
  5. Hamur imaline başlayabiliriz. Öncelikle fırını 160 derecede ısıtın. Mutfak robotuna un, tereyağı, tuz ve karabiber koyulup çekilir.
  6. İsteğimiz karışımın kum kıvamında olması. Bu, tart hamurunun piştikten sonra kıyır kıyır bir kıvama gelmesini sağlayacak.
  7. Karışım kum üzere olunca içine çırpılmış yumurtaları ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamur hazır olunca, merdane yardımıyla hamuru 1 cm kalınlıkta açın ve tart kalıbına tereyağı sürüp hamuru kalıba serin.
  8. Serdikten sonra çeşitli yerlerine çatalla delikler açın ki şişmesin. Fırına verip 10 dakika ön pişirmesini yapın.
  9. Hamur fırındayken kıymalı-mantarlı harcın içine süzüp sıktığınız ıspanağı, kremayı, rendelenmiş yarım muskatı, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayın.
  10. Ön pişirme tamamlanınca kalıbı fırından alın, yarı pişmiş olan hamurun üzerine harcı dökün.
  11. Üzerine kaşar rendesini yayın ve tekrar fırına atıp 20 dakika daha pişirin. Umarım gereğince açıklayıcı anlatabilmişimdir :) afiyet olsun.
 
858,496Konular
982,180Mesajlar
30,117Kullanıcılar
alisahn46Son üye
Üst Alt