
Kış Meyveli Komposto Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 adet elma
- 3-4 adet ayva
- 2-3 adet armut
- 2 kase siyah kuru üzüm(isteğe bağlı)
- 2-3 adet portakal kabuğu
- 1 adet çubuk tarçın
- 6-7 adet karanfil
- Yarım su bardağı şeker veya pekmez (şeker/pekmez miktarı isteğe bağlı)
- Yeteri kadar su; 3,5-4 litreye kadar su ekleyebilirsiniz(azaltırsanız yoğunluğu ve aroması da artacaktır.
Kış Meyveli Komposto Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle elma, armut ve ayvayı tenceremize doğruyoruz(ben kabuklarını soydum, sonra doğradım).
- Portakal kabuklarını soyup, hoşafımız kaynamaya yakın tenceremize atmak üzere bir kenara koyuyoruz(isterseniz hemen de koyabilirsiniz ama ben iki şekilde de denedim, kaynamaya yakın koyduğumda daha keskin bir koku verdiğini test ettim).
- Tarçın ve karanfilleri de koyuyoruz.
- Şeker veya pekmezi ilave edip üzerine suyumuzu koyuyoruz.
Portakal kabuğu bu kompostoya çok yakıştı, kaynarken mutfak mis koktu.
Kış Meyveli Komposto Tarifi Fotoğraflı Yapılışı