bilgisayarci
FD Üye
KIŞ MEYVESİ, ANTİOKSİDAN VE VİTAMİN DEPOSU NAR
Türkiye‘de nar üretiminin % 61,8’i Akdeniz, % 23,3’ü Ege ve % 9,1’i de Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yapılmaktadır. En fazla nar üretilen ilimiz ise Antalya’dır. Narın, rengi açık pembeden koyu kırmızıya, tadı tatlıdan ekşiye değişen 50 kadar çeşidi vardır. Kış meyvesi olarak saklanması ve ulaşımı kolaydır.
Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan narın insan sağlığı açısından önemi oldukça büyüktür. Bu bağlamda, bu meyve türü kansere karşı koruyuculuk sağlama, kalp ve damar hastalıklarının tedavisi ve kolesterol ile şeker düzeyinin dengelenmesi başta olmak üzere, insan sağlığı üzerine birçok etkisi mevcuttur. Nar; folik asit, potasyum, fosfor, demir, C vitamini ve lif yönünden bir hayli zengindir. Antioksidan içeriği yeşil çaydan üç kat fazla olan nar, hücre yenilenmesini, büyümesini ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek, vücut direncini artırmaya yardımcı olur. Antioksidan özelliği ile kansere karşı koruyucudur.
FAYDALARI
-
Besleyici özelliğe sahiptir.
-
Anti-enflamatuar (iltihap önleyici) etkisi vardır.
-
İçeriğinde son derece güçlü antioksidanları içerir.
-
Prostat ve meme kanserine karşı önleyicidir.
-
Yüksek tansiyon (hipertansiyon) 'u dengeler.
-
Artrit ve eklem ağrılarında etkilidir.
-
Kalp hastalığı riskinizi azaltır.
-
Sertleşme (Ereksiyon) bozukluğu tedavisinde etkiliği araştırılmaktadır.
-
Bakteriyel ve mantar enfeksiyonlarında etkilidir.
-
Hafızayı geliştirmeye yardımcıdır.
-
Egzersiz performansını artırır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.