bilgisayarci
FD Üye
Kış Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- Köfte kadar ince çekilmiş kıyma (40-60 gram civarı)
- 2-3 adet ince pırasa
- 1/2 (yarım) adet havuç
- 1 çay bardağı pilavlık pirinç
- 1/2 (yarım) çay kaşığı deniz tuzu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kuru nane
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Kış Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Birçok çocuğun sevmediği/yemeyi reddettiği sebzelerden biri olan pırasayı da artık sofranıza dahil etmeye hazır mısınız???.
- Hazırlıklara başlamadan önce pirinci sıcak suyla ıslayalım.
- Zeytinyağını tencereye alıp kısık ateşte kıymayı kavurarak başlıyoruz.
- Bu esnada pırasaları önce dikine ortadan ikiye kesip sonra da ince ince doğruyoruz ( yaklaşık 2-3 mm kalınlığında)
- Kavrulan kıymanın üzerine pırasaları ekleyip beş dakika da bu şekilde pişirdikten sonra üzerine kabuğu soyulmuş yarım havucu ister ince ince doğrayarak ister benim gibi rendenin büyük ağzı ile rendeleyerek ekliyoruz.
- Üzerine tuz karabiber ve naneyi de ilave edip sebzeler biraz yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
- Yarı pişmiş haldeki sebzelerimize bol su ile yıkadığımız pirinçleri de ekleyip iki üç dakika yüksek ateşte kavurduktan sonra 2 çay bardağı sıcak suyu ekliyoruz.
- Sonrası klasik kaynayıncaya kadar yüksek ateş kaynadıktan sonra göz göz olana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
- Gözgöz olunca altını kapatıp ağzına bi peçete kapatarak en az 15-20 dakika demlendiriyoruz veeee pilavımız hazır !Afiyet olsun.????Tebrikler sizin de artık pırasa seven bir çocuğunuz var ????????????.