Kış Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet havuç
- 1 adet pembe turp
- 1 adet kırmızı pancar
- 2-3 yaprak mor lahana (beraberinde yumuşatmak için limon, az tuz)
- 4 yemek kaşığı konserve mısır
- 4-5 yaprak kıvırcık
- Bir tutam maydanoz
- 1/4 (çeyrek) kuru soğan
- 4 adet dolma yeşil zeytin)
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay bardağı organik mesken sirkesi
Kış Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıvırcık, maydanoz ve kuru soğan doğranır harmanlanır.
- 1 havuç rendelenir bir kenara alınır.
- 1 turp rendelenir bir kenara alınır.
- Pancar için eldiven kullanmanızı tavsiye ederim ???? çiğ halde soyulup rendelenir.
- Mor lahana ince ince doğranır bir kabın içinde az tuz ve limon ile ovarak yumuşatılır. ( ben, bütün mor lahanayı evvelce doğrayıp tuz ve sirke ile ovup kavanozda buzdolabında hazır bekletiyorum ondan kullandım????).
- Sos için; limon suyu,tuz,ev sirkesi ve zeytinyağı ufak bir kapta çırpılır.
- Servis tabağına materyaller isteğe nazaran döşenir süslenir ve sosu gezdirilir.
Kış Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı