Kış Sebzeli Graten Tanımı İçin Materyaller
- 1 kuru soğan
- 4-5 kol brokoli
- 4-5 kol karnabahar
- 1 adet küçük kabak
- 1 adet havuç
- 1 kol pırasa
- Tuz
- Zeytinyağı
- 1 adet kendim hazırlamış olduğum tavuk suyu bulyon
- 1 kaşık un
- Tepeleme 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Yarım bardak su
- Kaşar peyniri
Kış Sebzeli Graten Tanımı Yapılışı
- Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz.
- Brokoli karnabahar ,havuç, kabak ve pırasaları küçük küçük doğruyoruz .
- Kabak ile pırasa hariç soğanın üzerine ek ediyoruz ve yaklaşık 10 dk kavuruyoruz.
- Ben karnabahar ve brokoliyi haşlamıyorum vitamini gitmesin diye böylede pişiyor çokta lezzetli oluyor ????.
- Akabinde kabak ve pırasamızıda ekliyoruz biraz daha kavuruyoruz tuzunu çok az su ve bulyonu atıp karıştırıyoruz.
- 5dk daha bizatihi pişmeye bırakıyoruz.Sebzelerimiz hazır.
- Başamel sosumuzu yapalım.
- Yağı kızdırıp unu kavuruyoruz ve suyumuzu tuzumuzu ekliyoruz.
- Borcama sebzelerimizi yayıyoruz üzerine başamel sos ve kaşar peynirini ekledikten sonra üstü kızarana kadar fırında pişiriyoruz.