Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kış Sebzeli Kereviz Çanağı

Kış Sebzeli Kereviz Çanağı
0
34

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
kis-sebzeli-kereviz-canagi.jpg

Kış Sebzeli Kereviz Çanağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy kereviz
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 4 çiçek brokoli
  • 2 yemek kaşığı haşlanmış mısır
  • Yarım çay kaşığı tuz,
  • 1 çimdik çok az karabiber, toz tatlı biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Kerevizi bekletmek için :1 adet limonun suyu

Kış Sebzeli Kereviz Çanağı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kerevizi soyalım ortasını derin bir kapta limonlu suda bekletelim. Sonra patatesi soyalım ikiye bölelim, havucu soyalım ikiye bölelim.
  2. Sonra kerevizleri limonlu sudan çıkarıp durulayalım yanına patatesi ve havucu da ilave edelim üzerine geçecek kadar su koyalım.
  3. Yarım çay kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı limon suyu ekleyelim fokurdayınca ocağın altını orta ateş yapalım.
  4. Kontrol ederek 35 dk haşlayalım 35 dk sonra bunların yanına çiçek brokolileri atalım 6-7 dk daha haşlayalım.
  5. Bunların süzüp soğuk sudan geçirelim bir tabağa alalım, diğer tarafta tavaya yağı koyalım yemeklik doğranmış soğanı koyalım, çekirdeği çıkarıp küçük doğranmış biberleri koyalım.
  6. Tuz, biberi serpelim karıştıralım.
  7. Haşlayıp minik doğradığımız patatesi, havucu ekleyelim karıştıralım.
  8. Sonra brokolileri ilave edelim karıştıralım, haşlanmış mısırı ekleyelim limon suyunu da döküp karıştıralım.
  9. Servis tabağına aldığımız kerevizlerin ortalarına dolduralım, afiyet olsun.
Kış Sebzeli Kereviz Çanağı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
982,563Mesajlar
30,307Kullanıcılar
sinboykaSon üye
Üst Alt