Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kışı bu sebzelerle geçirin!

Kışı bu sebzelerle geçirin!
0
76

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Havaların soğuk olması hastalıklara davetiye çıkarıyor Yetkisiz gıda de bu hastalıkların yaşanmasını tetikliyor Peki bundan hangi besinlelrle korunabilirizkisibusebzelerlegecirin5c43ddc5cc73ajpegalt Kışı bu sebzelerle geçirin!Kışın baştacı, vitamin deposu lahanaSindirim ve solunum sistemlerinin yüzeyini kaplayan “mukoza denilen zarın mikroplara karşısında direncini artıran A vitamininin ön maddesi olan betakaroten; inflamasyon adı verilen manâlı bir dayanıklılık sürecinde rol oynayan C vitamini ve kalsiyumun, hatta kanama – pıhtılaşma süreçlerinde ödev bölge K vitamininin lahanada bolca bulunduğunu biliyor muydunuz?Lahana anemi ve sinir sistemi gelişimi için gerekli folat ve hücresel fonksiyonlarında görevli potasyum açısından da varlıklı bir kaynaktır Gerçekte içten pişirilmiş bir porsiyon lahananın ahenkli olarak tüketilmesi, ceset için zorunlu günlük vitamin ihtiyacının manâlı bir kısmını karşılayabilir, bağışıklık sistemini güçlendirebilirkisibusebzelerlegecirin5c43ddc5da06ejpegalt Kışı bu sebzelerle geçirin!Zengin lif kaynağı pazı ve ıspanakPazı ve ıspanak, halk müziği arasında bilindiği gibi demir açısından yok, fakat A ve C vitaminleri ile folat açısından zengin, lif açısından ise süper zengin sebzelerdir Diğer Taraftan porsiyon başına epeyce düşük kalori taşıyan bu sebzelerin dikkat edilmesi gereken bir özellikleri daha var:İçerdikleri oksalat denen madde, kalsiyumu bağlayan ve böbrek taşı sorunu yer alan kişilerde bu sorunu artırabilen bir içeriktir Bu sebzeler hafifçe pişirildiklerinde oksalat içeriği azalır, diyetteki kalsiyum serbestleşir ve bu sorun gevşemiş olurkisibusebzelerlegecirin5c43ddc5f11d6jpegalt Kışı bu sebzelerle geçirin!Metabolik kardiyovasküler hastalıkların ve hipertansiyonun düşmanı kabakKış aylarında hem yemeği, keza salatası hem de tatlısı ile sofralarımızın vazgeçilmezi olan kabak, vücudumuzu şeker hastalığı gibi metabolik, hipertansiyon gibi kardiyovasküler hastalıklardan korumada rol bölge C, B vitaminleri, pantotenik asit, folik asit, potasyum ve yüksek miktarda karoten içerirSindirim sisteminin sağlıklı çalışması ve zararlı bazı maddelerin vücuttan atılmasında kayda değer rol oynayan lif açısından da varlıklı bir beslenme maddesidir Kabak, diğer sebzelerle kıyaslanınca kalori içeriği yüksek sayılabileceğinden, kontrollü porsiyonlarla tüketilmesi yerinde olacaktırkisibusebzelerlegecirin5c43ddc6120a2jpegalt Kışı bu sebzelerle geçirin!Karaciğer dostu enginarBir başka lif kaynağı da enginardır Sindirime asistan olmasının yanı sıra özellikleri bir uçtan bir uca safra yollarının dinç çalışmasına ve dinç çalışan safra yollarının büyüyen akışkanlığı ile karaciğerin de sağlıklı çalışmasına asistan olurAyrıca C vitamini açısından da oldukça zengindir, inflamasyonda ve kollajen üretiminde olumlu etkileri görülmüştürkisibusebzelerlegecirin5c43ddc618c7djpegalt Kışı bu sebzelerle geçirin!Mükemmel bir akışkan kaynağı marulGöbek marul, yıl baştan başa zahmetsizce bulunan ve çoğunluğu sudan oluşan bir sebzedir Yaklaşık Olarak yok denilecek kalori içeriğiyle, tokluk şehvetli vermesi, sindirimi kolaylaştırması ve sıvı desteği vermesi marulun en kayda değer özellikleridirKlasik uzun marullar ise göbek marullardan ayrı olarak yüksek miktarda A vitamini ve bir miktar folat içerirler A vitamini, bütün seröz zarlarda, yani sindirim ve solunum sistemlerinin iç yüzeylerinde, gözde, bağışıklık sisteminde kayda değer koruyucu görevlere sahiptirkisibusebzelerlegecirin5c43ddc62c443jpegalt Kışı bu sebzelerle geçirin!Az kalorili bol vitaminli şalgamÜlkemizde özellikle güney yörelerinde sofraların baş tacı olan, uzun senelerdir da suyu ile bundan böyle baştan tüketildiği gözlemlenen şalgam, eksik kalorili ama bol kalsiyum ve A, C, K vitaminlerinden varlıklı içeriğiyle, kış aylarında sizi hastalıklardan korumada manâlı bir rol oynayabilirkisibusebzelerlegecirin5c43ddc6333d2jpegalt Kışı bu sebzelerle geçirin!Demir deposu rokaÜlkemizde balık dendiğinde yanında olmazsa olmaz yeşilliklerin başında gelir roka Fiilen brokoli ve lahana ile benzer familyadan gelen roka da onlar gibi A, C ve K vitaminleri ile kalsiyum açısından zengin olmasının yanında, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve kan üretiminde rol oynayan demir için de kayda değer bir kaynaktırGözde, kısmi görme kaybına neden olan maküler yozlaşma isimli hastalığın önlenmesinde etkili olduğu da görülmüşolan rokanın da ham tüketildiği taktirde içerdiği oksalat sebebiyle bazı yararlı gıda maddelerinin emilimini bozma olasılığı mevcutturkisibusebzelerlegecirin5c43ddc63a0fejpegalt Kışı bu sebzelerle geçirin!Üst solunum yolu enfeksiyonları için rezeneSadece manavda yok aktarlarda ve hatta bazen eczanelerde dahi rastlayabileceğiniz, şifa niteliğinde bir bitki olan rezene, C vitamini yanı sıra potasyum, magnezyum ve bakır açısından da varlıklı bir gıda maddesidirHem inflamasyonu geriletir, keza de damarlarda pıhtı oluşumunu önleyici etkileri vardır Kış aylarında soğuk algınlığı ve üstteki solunum yolu enfeksiyonlarında etkilidirkisibusebzelerlegecirin5c43ddc65878djpegalt Kışı bu sebzelerle geçirin!Kuvvetli antioksidan kereviz, havuçKereviz düşük kalorisi, yüksek lif içeriği ile sık seçim edilmesi gereken bir kış sebzesidir Üstelik C vitamini deposu olarak kuvvetli bir antioksidan, yüksek fosfor içeriği ile de diş ve kemik dostu bir beslenme maddesidir Bir diğer kuvvetli antioksidan bitki ise göz dostu havuçturDaha önce de bahsettiğim gibi havuç, kuvvetli bir bağışıklık sistemi, dinç bir deri ve sağlam gözler için zorunlu olan A vitamini deposudurkisibusebzelerlegecirin5c43ddc65f2d4jpegalt Kışı bu sebzelerle geçirin!
 
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt