
Kışın En Güzel Lezzeti Sıcacık Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı hafif tepeli un
- 1 orta boy soğan
- 5 su bardağı tavuk suyu (Mutlaka ekleyin)
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı zerdeçal (Renk ve lezzet veriyor)
- Tuz
Kışın En Güzel Lezzeti Sıcacık Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kırmızı mercimeği nişastası tamamen gidene kadar yıkadım.
- Tencereye sıvı yağ ve unu ekledim. Kokusu çıkıp hafif pembeleşinceye kadar kavurdum.
- Üzerine küçük küçük doğranmış soğanı ekleyip kavurduktan sonra mercimeği ekledim.
- Mercimeği kavurduktan sonra tavuk suyu ve sıcak su ekleyip karıştırdım.
- Tencerenin kapağını aralık yaparak orta kısık ateşte pişmeye bıraktım.
- Pişen mercimeği blenderdan geçirdim. Bu aşamada kıvamı koyu gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz.
- Çorbaya altın sarısı rengini verecek olan zerdeçal ve tuzunu ekleyip karıştırıp kısık ateşte kaynattım.
- Çorbamı servis ederken üzerine bayat pidelerle hazırladığım kıtır ekmekleri ekledim. Dilerseniz üzerine tereyağı toz biber veya nane yakıp gezdirebilirsiniz. Afiyetle kalın.
- Kıtır ekmekler (kruton) için bayat pideyi küp küp doğrayıp tereyağını erittiğim tavaya aldım. Kıtır oluncaya kadar arada karıştırıp kızartarak üzerine kırmızı toz biber ve kekik ekledim.