Kış aylarında vücudumuzun bağışıklık sistemini sağlamlaştırmak için ne yemeliyiz? Okan Üniversitesi Hastanesi Gıda ve Perhiz Uzmanı Derya Fidan kışın hastalıklardan uzakta kalmak için gıda tüyoları verdi…kisinhastalanmamakicinbeslenmetuyolari5c43caeb8b4c5jpegalt Kışın hastalanmamak için beslenme tüyolarıCildimize Arkadaş Brokoli Kükürt, potasyum, selenyum ve B1 ile C vitaminleri öncelikle elde etmek üzere pek fazla vitamin içermektedir Elma suyu ve havuç suyu ile brokoli suyunun karıştırılarak birlikte tüketilmesi vücuda direnç kazandırır, hastalıklara aleyhinde çaba etmesini güçlendirirAynı zamanda brokolinin içerdiği A vitamini cildin hücresel zarlarını korur Kışın soğuğuna ve ultraviyole radyasyon hasarına karşısında cildinizi koruyarak sağlıklı kalmasına muavin olur kisinhastalanmamakicinbeslenmetuyolari5c43caebaa0dcjpegalt Kışın hastalanmamak için beslenme tüyolarıKuvvet Kaynağımız Ispanak Ispanak, içerdiği bol miktardaki vitamin ve mineraller bir uçtan bir uca fazla eski zamandan itibaren alternatif tıp alanında hastalıkların tedavisinde kullanılır Kalori ve yağ oranı fazla düşük olan ıspanak, bu özelliği ile kilo vermeyi de kolaylaştırırBunun yanına çok besleyici olan çözünür lifler açısından da zengindir Ispanağın oldukça çok içerdiği bu perhiz lifleri genel anlamda sindirim sistemi sağlığı için hayati yük taşırken, kabızlık sorunlarının çözülmesine de tezgâhtar olmaktadır kisinhastalanmamakicinbeslenmetuyolari5c43caebbe347jpegalt Kışın hastalanmamak için beslenme tüyolarıOlmazsa Olmaz Yeşil Dere Günümüzde fazla sık kullanılan yeşil çayın beden için çoğu faydası mevcuttur Nebati antioksidanlardan kateşin ve polifenol içermesiyle bağışıklık sistemini güçlendirip grip virüsünün vücutta yayılmasını önlediği saptanmıştırAynı zamanda zayıflama üstüne etkisi konusunda yapılan araştırmaların yeşil çayın özlem hissini bastırdığı, metabolizmayı hızlandırdığı ve kuvvetli antioksidan etkisiyle yağı parçalayarak birikime engel olduğu yönünde sonuçları bulunmaktadırKan basıncını düzenleyerek yüksek tansiyonu dengelediği ve göbek yağlanmasını engelleyerek yürek krizi riskini düşürdüğü yapılan incelemeler ile kanıtlanmıştır Çağırmak oluyor fakat kışın soğuğunda günde 2 fincan yeşilçay içmeyi aksatmıyoruzkisinhastalanmamakicinbeslenmetuyolari5c43caebcf855jpegalt Kışın hastalanmamak için beslenme tüyoları