Balığın faydalarını saymakla bitiremeyiz Fakat Gıda ve Diyet Uzmanı Özge Yüksel kışın balık yemenin faydaları hakkında ayrıntılı bilgiler verdikisinnedenbalikyemeliyiz5c43c9ccd13fbjpegalt Kışın neden balık yemeliyiz?1Kalp hastalıkları riskini azaltırBalığın içerisinde bulunan omega 3 yağ asitleri kan yağlarını düşürerek yürek hastalıklarına yakalanma riskini azaltırkisinnedenbalikyemeliyiz5c43c9cd5338bjpegalt Kışın neden balık yemeliyiz?2Alzheimer riskini azaltırYapılan arastırmalar haftada 1 balık tüketmenin beyindeki gri madde nöronlarını koruyabileceğini göstermiştir Çalışmalarda haşlanmış veya fırında (kızartılmadan) balık tüketenlerin beyindeki öğrenme ve hatırlama merkezinin etkilendiği görülmüştürkisinnedenbalikyemeliyiz5c43c9cd61753jpegalt Kışın neden balık yemeliyiz?3Saç ve deriyi güzelleştirirBalık derinin iyi beslenmesini ve parlamasını sağlar Yapılan incelemeler balık ve balık yağının sedef hastalığına etki edebilecegini göstermiştirkisinnedenbalikyemeliyiz5c43c9cd6db4cjpegalt Kışın neden balık yemeliyiz?4Depresyonu yeninAraştırmalar antidepresanlarla birlikte balık tüketilmesinin balık tüketmeyenlere göre depresyonu daha basit yendiğini göstermiştirkisinnedenbalikyemeliyiz5c43c9cd79becjpegalt Kışın neden balık yemeliyiz?5Kemik erimesini önlerKüçük balıklarda yer alan kalsiyum kemiklerin güçlenmesini sağlar Özellikle menopoz döneminde balık tüketmek koşul kisinnedenbalikyemeliyiz5c43c9cd86869jpegalt Kışın neden balık yemeliyiz?