
Kısır (Adana Kısırı) Tanımı İçin Gereçler
- 4 çay bardağı ince köftelik bulgur
- Üstünü geçen kadar sıcak su
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı yada sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- Kimyon
- Pul biber
- Kuru nane
- Nar ekşisi
- Kıvırcık
- Maydanoz
- Domates
- Salatalık
- Mor lahana
Kısır (Adana Kısırı) Tanımı Yapılışı
- Kısır imali için bir kaseye bulguru ve limon tuzunu alarak sıcak su ile ıslatın.
- Üzerini de kapatarak şişmesi için bekleyin.
- Bulgurlar şiştikten sonra karıştırın.
- Bir tavada soğanı kavuralım.
- İçine salçayı ve baharatları ek edip düzgünce karıştıralım.
- Son olarak yeşilliklerinde ek edelim.
- Domates, salatalık, mor lahana ve nar ekşisini de ekleyip karıştırıp servis tabağına alalım. ???? Kek kalıbına basıp karşıt çevirerek sunum yapabilirziniz. Afiyet olsun.