
Kısır (Bol Malzemeli) Tanımı İçin Materyaller
- 2,5 su bardağı kısırlık bulgur
- Sıcak su
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 çorba kaşığı pulbiber
- 1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- Yarım limon suyu
- Tuz
- Yarım demet roka
- Yarım demet kıvırcık
- Yarım demet maydanoz
- 4 adet taze soğan
- 1 adet salatalık
- Yarım mor lahana ( tuz ve 2 yemek kaşığı sirke )
Kısır (Bol Malzemeli) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle bulgurumuzu ve tuzumuzu bir kaba alıp üzerini çok az geçecek halde sıcak su ekleyip kenara alıyoruz suyu çekene kadar bekliyoruz.
- Suyu çektikten sonra karıştırıp sıcaklığını alıyoruz ve salça, yağ, nar ekşisi, limon ve baharatları ekliyoruz.
- Yeterlice karıştırıp bırakıyoruz be yeşilliklere geçiyoruz.
- Roka, kıvırcık, taze soğan, salatalık ve maydanozu ince ince doğruyoruz kısırımıza ekliyoruz.
- Mor lahanayı ince ince doğradıktan sonra tuz ve sirkeyle diriliğini kaybedene kadar ovuyoruz ve kısırımızın içine alıyoruz.
- Tüm materyalleri güzelce karıştırıp servis ediyoruz afiyet olsun.