Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kısır (Dede Memleketim Kilise Ait Bir Lezzet)

Kısır (Dede Memleketim Kilise Ait Bir Lezzet)
0
38

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
kisirdede-memleketim-kilise-ait-bir-lezzet.jpg

Kısır (Dede Memleketim Kilise Ait Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ince çiğ köftelik bulgur
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı tatlı ve acı olarak biber salçası (ben salçamı Gaziantep ve Kilis yöresinden temin ediyorum lezzette tam anlamıyla farklılık gösteriyor)
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çorba kaşığı isot biberi (yarım çay bardağı zeytinyağında bekletelim)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 su bardağı kaynamış su
  • Damak tadına göre nar ekşisi ve limon

Kısır (Dede Memleketim Kilise Ait Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 1 su bardağı bulgurumuzu 1 su bardağı sıcak su ile ıslatalım (Ön işlem olarak).
  2. 1 çay bardağı zeytinyağımızın içine ince doğranmış olan soğan ve sarımsağımızı alıp hafif soteleyelim.
  3. Ölçüde belirtilen salça ve baharatlarımızı da ilave edip iyice karıştırıyoruz ve ateşten alalım.
  4. Bulgurumuzun üzerine döküp elimizle iyice yoğurup, dinlenmeye bırakalım.
  5. Üzerine yarım demet maydanoz ve 5 dal ince doğranmış taze soğanı, nar ekşili limon suyunu da ilave edelim.
  6. Tekrar yoğurup, yeşillik eşliğinde servis edelim. Afiyetler olsun.
Kısır (Dede Memleketim Kilise Ait Bir Lezzet) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Vazgeçemediğimiz Lezzet Kısır Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı köftelik bulgur2 adet domates1-2 diş sarımsak1 baş soğan10-12 yaprak kıvırcık marulÇeyrek demet maydanoz1 tepeleme tatlı kaşığı kimyon1’er çay kaşığı karabiber, toz tatlı kırmızı biber, zerdeçal1 çorba kaşığı kuru nane2 ya da 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Herkesin Sevdiği Lezzet Kısır Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı ince bulgur1,5 su bardağı kaynamış su4-5 kısım yeşil soğanÇeyrek demet maydanoz6-7 yaprak kıvırcık3 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası2 adet salatalık turşusu1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı kuru nane1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Yumurtalı Kısır Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı kısırlık bulgur,2 adet soğan1 çorba kaşığı domates salçası1 çorba kaşığı biber salçasıYarım çay bardağı sıvı yağNar ekşisiLimon suyuTuzPulbiberYarım demet maydanoz2 adet yumurta1 demet taze soğan Yumurtalı Kısır Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
144
Lezzet Şoleni Kısır Tarifi İcin Malzemeler *2 su bardağı ince bulgur *1 cay kaşığı pulbiber *1 cay kaşığı toz kırmızı biber *1 cay kaşığı kimyon *1 tatlı kaşığı Kuru nane *Tuz *Kaynamış su *Nar ekşisi *1 limon suyu *1 tutam maydanoz *3 adet taze soğan Sosu İcin; *1 adet kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
Kinoa Kısır (Lezzet Garantili) Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı kinoa2 su bardağı su1 demet yeşil soğanYarım demet maydanoz2 kırmızı kapya biber1 tatlı kaşığı biber salçasıYarım tatlı kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı pul biber1 adet limonYarım çay bardağından az zeytinyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt