Kısır Hatay Usulü (Sarmiçi) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı
- Yarım çay bardağından biraz fazla nar ekşisi
- Maydanoz
- Taze soğan
- 2 diş sarımsak
- Marul
- Su
Kısır Hatay Usulü (Sarmiçi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bulgura sıcak suyu döküp, karıştıralım dinlenmesi için bırakalım.
- Yeşillikler yıkayıp ince bir şekilde doğrayalım.
- İçerisine taze nane ve birkaç dal marulda doğrayabilirsiniz bende nane olmadığından doğramadım.
- Bulgurun içine tuz salça ve biber salçasını koyalım. Tuzu salçanızın tuz oranına göre bakıp azaltıp çoğaltabilirsiniz.
- Bir kaba su alalım arada bir ıslatarak yoğuralım.
- 10 dakika kadar yoğurduktan sonra elimizle hafif çukur açarak nar eksisini dökelim.
- Bir tur karıştırdıktan sonra yeşillikler ve zeytinyağını döküp güzelce karıştıralım. Marul ve tuşuyla servis edebilirsiniz.