Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kısır Hatay Usulü (Sarmiçi)

Kısır Hatay Usulü (Sarmiçi)
0
52

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
kisir-hatay-usulu-sarmici.jpg

Kısır Hatay Usulü (Sarmiçi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı
  • Yarım çay bardağından biraz fazla nar ekşisi
  • Maydanoz
  • Taze soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Marul
Yoğurmak için;
  • Su

Kısır Hatay Usulü (Sarmiçi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bulgura sıcak suyu döküp, karıştıralım dinlenmesi için bırakalım.
  2. Yeşillikler yıkayıp ince bir şekilde doğrayalım.
  3. İçerisine taze nane ve birkaç dal marulda doğrayabilirsiniz bende nane olmadığından doğramadım.
  4. Bulgurun içine tuz salça ve biber salçasını koyalım. Tuzu salçanızın tuz oranına göre bakıp azaltıp çoğaltabilirsiniz.
  5. Bir kaba su alalım arada bir ıslatarak yoğuralım.
  6. 10 dakika kadar yoğurduktan sonra elimizle hafif çukur açarak nar eksisini dökelim.
  7. Bir tur karıştırdıktan sonra yeşillikler ve zeytinyağını döküp güzelce karıştıralım. Marul ve tuşuyla servis edebilirsiniz.
Kısır Hatay Usulü (Sarmiçi) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt