Kısır Tanımı İçin Gereçler
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı acı biber salçası
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
- 2 orta uzunluk kuru soğan
- 3 su bardağı ince bulgur
- Yarım demet nane
- 3-4 salatalık turşusu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı sumak
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- 1 limonun suyu
- 2 su bardağı sıcak su
Kısır Tanımı Yapılışı
- Bulguru bir kaba alalım ve üzerine 2 su bardağı sıcak su ek edelim.
- Kabın üzerini streçle yahut kapakla örterek bulgurun şişmesini bekleyelim.
- Tavaya zeytinyağı alıp ince doğranmış olan kuru soğanı kavuralım.
- Soğanlar yumuşayıp pembeleşince üzerine salçaları ekleyelim ve salça renk katana kadar kavuralım.
- Kavurduğumuz salçalı karışımı bulgurun üzerine dökelim.
- Kaşık yardımıyla yahut elle ovalayarak bulgura salçayı beyaz yer kalmayana kadar uygunca yedirelim.
- Daha sonra karışıma baharatları ekleyelim.
- Soğuyan bulgura yeşillikleri, nar ekşisini, limon suyunu ekleyelim ve hepsini uygunca karıştıralım.
- Dilerseniz farklı yeşillikler de kullanabilirsiniz.