Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kısır Tarifi

Kısır Tarifi
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kisir-tarifi-4.jpg

Kısır Tanımı İçin Gereçler

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı acı biber salçası
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
  • 2 orta uzunluk kuru soğan
  • 3 su bardağı ince bulgur
  • Yarım demet nane
  • 3-4 salatalık turşusu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı sumak
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 1 limonun suyu
  • 2 su bardağı sıcak su

Kısır Tanımı Yapılışı

  1. Bulguru bir kaba alalım ve üzerine 2 su bardağı sıcak su ek edelim.
  2. Kabın üzerini streçle yahut kapakla örterek bulgurun şişmesini bekleyelim.
  3. Tavaya zeytinyağı alıp ince doğranmış olan kuru soğanı kavuralım.
  4. Soğanlar yumuşayıp pembeleşince üzerine salçaları ekleyelim ve salça renk katana kadar kavuralım.
  5. Kavurduğumuz salçalı karışımı bulgurun üzerine dökelim.
  6. Kaşık yardımıyla yahut elle ovalayarak bulgura salçayı beyaz yer kalmayana kadar uygunca yedirelim.
  7. Daha sonra karışıma baharatları ekleyelim.
  8. Soğuyan bulgura yeşillikleri, nar ekşisini, limon suyunu ekleyelim ve hepsini uygunca karıştıralım.
  9. Dilerseniz farklı yeşillikler de kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt