Kısır Tanımı İçin Gereçler
- 3 çay bardağı kısırlık bulgur (köftelik bulgur)
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Domates (yaz domatesi küçük küçük doğranarak eklenebilir, kışın yerine domates salçası ekliyoruz)
- Yarım demet maydanoz
- 4 -5 kol yeşil soğan
- 6-7 yaprak taze nane
- 4-5 yaprak marul
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
- Yarım limon suyu
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kısır Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kısırlık bulguru derince bir kaba alıyoruz.
- Üzerine biber salçası ve domates salçasını ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Üzerine 2, 5 su bardağı su ekleyerek üzerini kapatıyoruz ve yumuşayana kadar bekletiyoruz.
- Yeşillikler doğruyoruz.
- Suyu çekip yumuşayan bulgura doğradığımız maydanoz, yeşil soğan, taze nane ve marulu ekliyoruz. (yazın küçük küçük doğrayarak domates de ekleyebilirsiniz. Ben ekledim).
- Kısırı karıştırdıktan sonra karabiber, tuz, nar ekşisi, limon suyu, kimyon, zeytinyağını da eklenerek düzgünce karıştırıyoruz.
- Kısırı servis tabağına alıyoruz.
- Şimdiden afiyet olsun ????.