Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kısır Tarifi

Kısır Tarifi
0
22

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kisir-tarifi.jpg

Kısır Tanımı İçin Gereçler

  •  3 çay bardağı kısırlık bulgur (köftelik bulgur)
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Domates (yaz domatesi küçük küçük doğranarak eklenebilir, kışın yerine domates salçası ekliyoruz)
  • Yarım demet maydanoz
  • 4 -5 kol yeşil soğan
  • 6-7 yaprak taze nane
  • 4-5 yaprak marul
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Kısır Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kısırlık bulguru derince bir kaba alıyoruz.
  2. Üzerine biber salçası ve domates salçasını ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  3. Üzerine 2, 5 su bardağı su ekleyerek üzerini kapatıyoruz ve yumuşayana kadar bekletiyoruz.
  4. Yeşillikler doğruyoruz.
  5. Suyu çekip yumuşayan bulgura doğradığımız maydanoz, yeşil soğan, taze nane ve marulu ekliyoruz. (yazın küçük küçük doğrayarak domates de ekleyebilirsiniz. Ben ekledim).
  6. Kısırı karıştırdıktan sonra karabiber, tuz, nar ekşisi, limon suyu, kimyon, zeytinyağını da eklenerek düzgünce karıştırıyoruz.
  7. Kısırı servis tabağına alıyoruz.
  8. Şimdiden afiyet olsun ????.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt