Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 1 diş sarımsak
- 1 .5 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 adet limon suyu
- Yarım su bardağı nar ekşisi
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 6-7 adet marul
- 1 demet maydanoz
- 3 dal yeşil soğan
- 2 adet domates
Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı köftelik bulguru bir kap içerisine alın.
- Üzerine salça, sarımsak ve baharatları ekleyip sıcak suyu dökelim. 10 dakika bekletelim.
- Bu sırada yeşillikleri ince bir şekilde doğrayalım.
- Daha sonra dinlenen bulguru yoğurup ,üzerine yeşillikleri ekleyelim.
- Ardından zeytin yağı,limon ve nar ekşisini döküp karıştıralım.
- 2 adet domatesi küp küp doğrayın en son kısıra ekleyelim, karıştıralım.( Domates kısırı sulandırmaması için en son ekleyelim). Afiyet olsun