Kısır Tarifim İçin Malzemeler
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1,5 su bardağından biraz fazla kaynar su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz (salçanın tuz oranına göre ayarlayın)
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 büyük boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1-2 yaprak marul
- 1-2 yaprak mor lahana (ben mor lahana turşusu kullandım)
- 5-6 adet kornişon turşu
- Yarım demet maydanoz
- İsteğe bağlı dereotu
- Limon, nar ekşisi
Kısır Tarifim Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Köftelik bulguru kabımıza alıp baharatlarını da atıp sıcak suyunu döküp kaşıkla biraz karıştırıp kapağını kapatarak bir süre bekletiyoruz.
- Baharatların miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
- Bu arada yeşillikleri yıkayarak doğrayıp hazırlıyoruz.
- Yemeklik doğranmış soğanı tavada yağla kavuruyoruz ve salçaları ekleyip karıştırıyoruz.
- Altının kapatıp bulgura ekleyip karıştırıyoruz.
- Bulgurlarımız ılıyınca yeşillikleri, kornişon turşuyu katıp yoğuruyoruz.
- Limonu sıkıp arzuya göre nar ekşisi de gezdiriyoruz. Enfes kısırımız hazır afiyet olsun.