Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kısır Tarifim

Kısır Tarifim
0
22

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
kisir-tarifimmm.jpg

Kısır Tarifim İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1,5 su bardağından biraz fazla kaynar su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz (salçanın tuz oranına göre ayarlayın)
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1-2 yaprak marul
  • 1-2 yaprak mor lahana (ben mor lahana turşusu kullandım)
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • Yarım demet maydanoz
  • İsteğe bağlı dereotu
  • Limon, nar ekşisi

Kısır Tarifim Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Köftelik bulguru kabımıza alıp baharatlarını da atıp sıcak suyunu döküp kaşıkla biraz karıştırıp kapağını kapatarak bir süre bekletiyoruz.
  2. Baharatların miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
  3. Bu arada yeşillikleri yıkayarak doğrayıp hazırlıyoruz.
  4. Yemeklik doğranmış soğanı tavada yağla kavuruyoruz ve salçaları ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Altının kapatıp bulgura ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Bulgurlarımız ılıyınca yeşillikleri, kornişon turşuyu katıp yoğuruyoruz.
  7. Limonu sıkıp arzuya göre nar ekşisi de gezdiriyoruz. Enfes kısırımız hazır afiyet olsun.
Kısır Tarifim Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,951Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt