Kısır Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 6-7 kol marul
- 1 adet domates
- 1 adet salatalık
- 1 adet soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam taze nane
- 1 yemek kaşığı salça
- 1-1.5 su bardağı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Pulbiber
Kısır Tanımı Yapılışı
- Bulguru sıcak su ile ıslayalım bir 5 dakika kadar şişmesini bekleyelim.
- Marulları, domates, salatalık, nane, maydanoz ve soğanları ince ince doğrayalım. Sarımsağıda rendeleyelim.
- Bulgur’un içerisine soğanları, sarımsağı, salçasını ve birazda zeytinyağını koyup karıştıralım.
- Tuzunu ve pulbiberini ekleyelim. (isteğinize göre).
- Yeşilliklerini koyup biraz daha karıştıralım. En son olarakta salatalık ve domateside ekleyelim (Suyunu koymayalım).
- Yağınıda ekleyip çok ezmeden karıştıralım veeee hazıırrrr ????.
- Ben soğanı ve salçayı kavurmuyorum hoşuma gitmiyor. Bol yeşillikli ve yağlı olmalı kısır parlamalı???? ????. Afiyet olsun.