
Kısır Tanımı İçin Materyaller
- 2 çay bardağı ince köfteli bulgur
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tutamkara lahana
- 1 tutam marul
- 1 tutammaydanoz
- 2 adet domates
- 1 tutam yaş nane
- 1 tutam dereotu
- 1 adet salatalık
- 1 adet havuç
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber (İstenilen baharatlar)
- Nar ekşisi
- Limon
Kısır Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bulgur derin bir kaba alınır ve üzerine sıcak su eklenip ağzı kapatılır.
- Daha sonra materyaller doğranır ve dinlenen bulgur salça ve yağ eklenir ve karıştırılır.
- Daha sonra baharatlar eklenip karıştırılır.
- Daha sonra doğradığımız materyaller eklenir ve limon nar ekşisi eklenir şimdiden afiyet olsun