Kısır Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 kısım taze soğan
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam maydanoz
- 4 kısım taze nane
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 1 su bardağı sıvı yağ yada zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 limon suyu
Kısır Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bulgurumuzu tuz ve bütün baharatlarla birlikte karıştırıyoruz sıcak suda limon tuzunu eritip üzerini geçecek kadar döküyoruz şişmesini bekliyoruz.
- Yeşilliklerimizi yıkayıp incecik doğruyoruz.
- 1 tavada sıvı yağımızı kızdırıp salçalarımızın çiğ kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Altını kapatıp içine sarımsakları rendeliyoruz.
- Şişen bulgurumuza döküp güzelce karıştırıyoruz .
- Yeşilliklerimiz ve nar ekşimizi de ek edip uygunca harmanlıyoruz.
- Ben kek kalıbına döküp form verdim yanında domates salatalık ve turşu ile servis yaptım.
- Üzerine tekrar nar ekşisi gezdirdim. Yapanlara afiyet olsun.