
Kısır Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ince bulgur
- 5 adet taze soğan (yeşil kısmı )
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi
- Karabiber, kimyon, pul biber
Kısır Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- İnce bulgurun üstüne kimyon, karabiber ve pul biber yarım çay kaşığı ölçüsünde konulur.
- Üstüne çıkıncaya kadar sıcak su dökülür ve demlenmeye bırakılır.
- Bulgur soğuyunca salçalar eklenir ve yeterlice karıştırılır.
- Maydanoz ve taze soğan ince doğranır ve bulgurun üzerine eklenir.
- Yağ, tuz, nar ekşisi konur. Afiyet olsun.