Kısır Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı esmer bulgur
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yeteri kadar tuz
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam deroutu
- 3-4 adet yeşil soğan
- 1 adet domates
- 1 adet salatalık
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Kısır Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel esmer bulguru, ılık su ile ıslatıp karıştıralım.
- Üzerini streç sinema ile kapatarak 15 dk bulgurların şişmesini bekleyelim.
- Öbür taraftan kuru soğanımızı doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuralım ve salçalarımızı da ekleyelim.
- Yumuşayan bulgura kavrulan soğan ve salçalı karışımızı ile kırmızı pulbiber, kırmızı toz biberi ve kimyonu da ekleyelim.
- Sonrasında bulgurumuzu güzelce yoğuralım. Gereçler güzelce birbirine karışsın, bulgur lezzetini bulsun.
- Daha sonra limon suyu, nar ekşisi ve yeteri kadar tuzu ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
- Güzelce yoğrulan materyallere doğramış olduğumuz maydanoz, yeşil soğan, domates, salatalık ve dereotunu son olarak zeytinyağını da ekleyerek karıştıralım. Artık gereçlerin ezilmemesi için yoğurmuyoruz sadece karıştırıyoruz. Kısırımız hazır. Afiyet olsun.