Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kısır

Kısır
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kisir.jpg

Kısır Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı esmer bulgur
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yeteri kadar tuz
İç materyali için;
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam deroutu
  • 3-4 adet yeşil soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Kısır Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel esmer bulguru, ılık su ile ıslatıp karıştıralım.
  2. Üzerini streç sinema ile kapatarak 15 dk bulgurların şişmesini bekleyelim.
  3. Öbür taraftan kuru soğanımızı doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuralım ve salçalarımızı da ekleyelim.
  4. Yumuşayan bulgura kavrulan soğan ve salçalı karışımızı ile kırmızı pulbiber, kırmızı toz biberi ve kimyonu da ekleyelim.
  5. Sonrasında bulgurumuzu güzelce yoğuralım. Gereçler güzelce birbirine karışsın, bulgur lezzetini bulsun.
  6. Daha sonra limon suyu, nar ekşisi ve yeteri kadar tuzu ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
  7. Güzelce yoğrulan materyallere doğramış olduğumuz maydanoz, yeşil soğan, domates, salatalık ve dereotunu son olarak zeytinyağını da ekleyerek karıştıralım. Artık gereçlerin ezilmemesi için yoğurmuyoruz sadece karıştırıyoruz. Kısırımız hazır. Afiyet olsun.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt