teknolojiuzmani
FD Üye
Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 7 çay bardağı bulgur(kişi başına 1 çay bardağı yeterlidir)
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 küçük boy kuru soğan
- 4 diş kuru sarımsak(tazesi olduğunda 5 dal taze sarımsak kurunun yerine)
- Yarım bağ maydanoz
- Yarım bağ nane
- 5 tane yeşil soğan
- 6 tane marulun en orta göbek yerinden
- 6 domates (bulgur yumuşayana kadar kaç tane domates alırsa )
- Nar ekşisi, sıvı yağ veya zeytinyağı
Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bulguru kısır yoğurma kabına kişi sayısına göre koyalım.
- Soğanı ve sarımsağı üzerine doğrayalım.
- Salçaları ekleyip bulgurla salça birbirine özdeşleşsin 2- 3 dakika yeter.
- Daha sonra kabuğunu soyduğumuz domatesleri yavaş yavaş ekleyelim bulgur yumuşayana kadar yoğuralım.
- Yeşillikleri ince ince doğrayalım.
- Bulgur yumuşayınca nar ekşisini ekleyip biraz daha yoğuralım.
- Yeşilliklerini ekleyip yağını koyup yeşillikleri ezmeden elimizle karıştıralım.
- Yanında domates, marul, salatalık ve turşu ile servis yapalım yağ ve ekşi sizlerin damak tadınıza kalmış. Afiyet olsun.