
Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 6 çay bardağı kısırlık bulgur (köftelik bulgur)
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 1 demet maydanoz
- 6 dal yeşil soğan
- Mor lahana
- 7-8 yaprak marul
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
- 1 adet limon suyu
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bulgurumuzu kapaklı bir kap içerisine alalım ve üzerine sıcak su ilave edip kapağını kapatalım bulgur şişsin.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alalım.,
- Üzerine salçalarımızı ilave edelim ve biraz kavurup ocağı kapatalım.
- Suyunu çeken bulgurumuzun üzerine ilave edip güzelce karıştıralım.
- Yeşillikleri,mor lahana ve domatesi doğrayalım ve kısıra ilave edelim.
- Daha sonra baharat,tuz,limon suyu ve nar eksisi ilave edip karıştıralım servis edelim.
Kısır Tarifi Fotoğraflı Yapılışı