
Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 3 çay bardağı ince kısırlık bulgur
- 6 çay bardağı kaynamış su
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 orta boy kelle soğan
- 2 dal yeşil soğan
- 4- 5 dal maydanoz
- 4 -5 dal dereotu
- 3 -4 yaprak marul
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
- Yarım limon
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 bardak bulguru 6 bardak su ile ıslat kapağını kapat yarım saat demlensin.
- Kelle soğanı sıvı yağda kavur salçaları ekle azıcık kaynamış su ekle salçayı açmak için salçayı iyice açtıktan sonra tüm baharatları ekle altını kapat sıcak sıcak demlenmiş bulgura ekle iyice karıştırın.
- Tüm yeşillikleri ince ince doğra karışıma ekleyin.
- Tuzunu kontrol et gerekirse ekleyin.
- Limon nar ekşisi ve zeytinyağını ekle karıştırın.Afiyet olsun.